oktober 2012

Kategorier:
Brød og småbakst

Publisert dato: oktober 29th, 2012Sist oppdatert: februar 16th, 2024750 ord i artikkelca 4,1 minutters lesetid1 kommentar on Fantastiske Hamburgerbrød

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Fantastiske Hamburgerbrød

Visninger totalt: 375Dagens visninger: 2
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Leter du etter hamburgerbrød som virkelig skiller seg ut? Disse briochelignende hamburgerbrødene er luftige, myke, og så gode at de nærmest kan spises alene. Les videre for oppskriften som vil forvandle dine burgermåltider.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Hver gang jeg tror jeg har knekt koden og funnet den “endelige” oppskriften på et matprodukt, blir jeg ydmyket. Det skjer alltid noe som får meg til å innse at det finnes enda bedre versjoner der ute. Slik var det med hamburgerbrød. Ikke misforstå, de første versjonene jeg laget var virkelig gode. Men disse nye er rett og slett fantastiske.

En ny dimensjon av hamburgerbrød: Briochelignende magi

Det føles nesten feil å kalle disse for hamburgerbrød, selv om det teknisk sett er det de er. Med en struktur som er luftig, men likevel litt tett, er de en klasse for seg selv. De er utrolig myke og nesten fuktige, noe som gir en himmelsk opplevelse når du tar den første biten.

Dette er ikke ekte brioche-brød. En klassisk brioche er laget utelukkende med smør og egg, uten tilsetning av melk eller vann. Men disse brødene er absolutt briochelignende. De har en herlig mild fylde fra eggene og en rik, smørlignende tekstur som er så bra at du nesten vil spise dem som de er, uten noe fyll i det hele tatt

Hvordan disse kan være “Verdens beste hamburgerbrød”

Vi kan kanskje diskutere semantikk og nøyaktig terminologi til vi blir blå, men en ting er sikkert: Disse brødene er noen av de beste du kommer til å smake. Om de faktisk er “verdens beste” kan være subjektivt, men de er utvilsomt i toppsjiktet. Og det beste? De kan løfte enhver hamburger fra “god” til “uforglemmelig.”

TID

3 timer+
Forberedelse

10-15 min
Tilberedning

3 timer+ og 15 min
Totalt

OPPSKRIFT

Oppdag oppskriften på hamburgerbrød som tar burgeropplevelsen til nye høyder. Luftige, myke og rike på smak, disse briochelignende brødene er en game-changer.

INGREDIENSER
 • 3,5 dl melk
 • 950 gram siktet hvetemel
 • 200 gram usaltet smør i kuber
 • 200 ml sammenpiskede egg, tilsvarer omtrent 5 mellomstore egg
 • 50 gram sukker
 • 15 gram salt
 • 8 gram tørrgjær
FREMGANGSMÅTE
 • Forberedelse av det tørre: Bland alle de tørre ingrediensene i en eltebolle. Tilsett smøret og bruk fingrene til å smuldre det inn i melet til det er jevnt fordelt. Blandingen skal bli litt smulete. Dette trinnet tar et par minutter, og det er best å gjøre dette for hånd.

 • Forberedelse av det våte: Varm opp melken i en kasserolle til den er fingervarm.

 • Elting: Sett eltemaskinen på lav hastighet og tilsett de sammenpiskede eggene og den fingervarme melken. La deigen elte i noen minutter til den samler seg. Øk deretter hastigheten til middels og elt til deigen begynner å slippe sidene på eltebollen.
 • Første heving: La deigen heve til den er nesten dobbelt så stor, og plasser den deretter i kjøleskapet i noen timer. Alternativt kan du la deigen heve over natten i kjøleskapet hvis du har god tid.

 • Forming: Legg deigen på et lettmelet underlag og del den i emner på 110 gram. Trill emnene til boller og trykk dem flate til de har en diameter på omtrent 10 cm.

 • Andre heving: La bollene etterheve på et stekebrett med bakepapir til de er dobbelt så store.

 • Pensling: Smelt 50 gram smør og avkjøl til det er kroppstemperert. Tilsett ett egg og pisk lett sammen. Pensle hamburgerbrødene og strø over sesamfrø hvis ønskelig.

 • Steking: Stek hamburgerbrødene på 225 grader til de er gyldne og fine. Ta dem ut og la dem avkjøle på en rist. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle mens de avkjøler.
 • Servering: Når du skal servere hamburgerne, er det godt å riste brødene litt i en varm panne med litt smør. Er det verdt bryet? Absolutt!
Serveringsforslag

Klassisk Burger: Server hamburgerbrødene med en saftig biff, salat, tomat, løk, ost og din favorittburgerdressing. Legg til noen pickles for en ekstra smakskick.

Pulled Pork Sandwich: Fyll de myke brødene med rikelig med pulled pork, coleslaw og en røykfull BBQ-saus.

Vegetarburger: Bruk en grillet portobello-sopp eller en vegetarisk burgerpattie. Legg til avokado, spirer og en tahini-dressing for en sunn vri.

Frokostburger: Kombiner en liten omelett, bacon, og en skive cheddarost mellom brødene for en mettende frokost.

Fiskesandwich: Legg til et stykke sprøstekt fisk, en klatt tartarsaus, og noe frisk salat for en sjømatvariant.

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka