desember 2023

Publisert dato: desember 15th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024159 ord i artikkelca 0,8 minutters lesetid0 kommentarer on Tykklefse

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Tykklefse

Visninger totalt: 1 706Dagens visninger: 16
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Tykklefser er en tradisjonell norsk delikatesse med lang histore. Mange minner er knyttet til denne godbiten fra da jeg var barn og på ferie hos mine besteforeldre. Alltid når vi spaserte over til nabohuset hvor gammeltante bodde ble det servert saft og tykklefse. Disse myke, tykke lefsene er perfekte for å smøre på smør, sukker og kanel, og tilbyr en enkel, men dypt tilfredsstillende smaksopplevelse.

TID & INFORMASJON

10-12
Lapper

30 min
Forberedelse + hviletid

ca 20 min
Steking

ca 50 min
Totalt

OPPSKRIFT

INGREDIENSER
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 3 dl kulturmelk
  • 50 g smeltet smør
FREMGANGSMÅTE
  • Bland sammen hvetemel, natron og salt i en stor bolle.
  • Tilsett kulturmelk og smeltet smør, og arbeid deigen godt sammen.
  • Del deigen i mindre biter og kjevle ut til runde lefser.
  • Stek lefsene på en tørr, varm takke eller stekepanne til de er pent brunet på begge sider.
  • Avkjøl på rist og server med smør, sukker og kanel.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER