desember 2023

Publisert dato: desember 15th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024140 ord i artikkelca 0,7 minutters lesetid0 kommentarer on Sirupssnipper

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Sirupssnipper

Visninger totalt: 1 190Dagens visninger: 3
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Sirupssnipper er en juleklassiker i mange norske hjem. Disse små, sprø kakene har en deilig smak av sirup og krydder, og deres karakteristiske form og mønster gjør dem til en fest for både øyne og gane under julefeiringen.

TID & INFORMASJON

40-50
Snipper

20 min
Forberedelse

ca 10 min
Steking pr brett

ca 60 min
Totalt

OPPSKRIFT

INGREDIENSER
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g sirup
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts hjortetakksalt
  • Ca. 500 g hvetemel
  • 50-60 skoldede mandler

FREMGANGSMÅTE
  • Smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Avkjøl blandingen.
  • Tilsett krydder og hjortetakksalt.
  • Bland inn hvetemel til deigen er fast og smidig.
  • Kjevle ut deigen tynt og stikk ut figurer med former.
  • Pynt med en skoldet mandel
  • Stek på 175 °C i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne.
  • Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER