januar 2024

Publisert dato: januar 9th, 2024Sist oppdatert: januar 8th, 2024565 ord i artikkelca 2,9 minutters lesetid0 kommentarer on Svinekoteletter

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Svinekoteletter

Visninger totalt: 136Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Den klassiske og allsidige retten svinekoteletter, en favoritt i mange norske hjem. Denne oppskriften viser deg hvordan du kan tilberede saftige koteletter, enten de er stekt, grillet eller bakt, og servere dem med deilige tilbehør.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Svinekoteletter er en stift i det norske kostholdet, kjent for sin allsidighet og enkle tilberedning. Denne retten kan tilpasses enhver smak og anledning, enten det er en rask hverdagsmiddag eller en del av et mer omfattende måltid. Med denne oppskriften vil du lære hvordan du kan tilberede perfekte svinekoteletter, og hvordan du kan kombinere dem med klassiske tilbehør for en fullstendig og tilfredsstillende måltid.

Se under oppskriften, hvordan du kan gjøre denne retten mer økonomisk og bærekraftig.

TID

4
Porsjoner

15 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT

La oss begynne med å forberede ingrediensene til vår Lapskaus med grisekjøtt. Denne oppskriften er enkel å følge og perfekt for en koselig familiemiddag.

INGREDIENSER
 • 4 svinekoteletter (ca. 200 g hver)
 • 2 ss olivenolje
 • Salt og pepper etter smak
 • 4 poteter
 • 2 gulrøtter
 • 1 brokkoli
 • 20 g smør

 • 20 g hvetemel

 • 500 ml kjøttkraft
 • 1 ts Worcestershiresaus
FREMGANGSMÅTE
 • Forbered kotelettene: Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm olivenolje i en stekepanne og stek kotelettene på middels varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Legg kotelettene i en ildfast form i ovnen på 200*C i ca 20 minutter.
  Kok ut stekepannen med litt vann etter steking, ta vare på dette til sausen.
 • Lag sausen: Smelt smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og rør godt. Spe gradvis med sjyen fra stekepannen og litt buljong under konstant omrøring for å unngå klumper. Tilsett Worcestershiresaus og la sausen småkoke til den tykner.

 • Kok grønnsakene: Skrell og kutt poteter og gulrøtter. Kok dem sammen med brokkoli til de er møre.
 • Servering: Server de stekte kotelettene med de kokte grønnsakene og den rike sausen.
NOTATER

Å gjøre kjøttmåltider mer bærekraftige og økonomiske er ikke bare bra for miljøet, men også for lommeboken. Her er noen tips for å tilpasse kjøttretter som disse for å oppnå nettopp dette:

 1. Velg lokale leverandører: Kjøp kjøtt fra lokale bønder eller slaktere. Lokalt kjøtt betyr ofte kortere transportveier, noe som reduserer karbonavtrykket. Det støtter også det lokale økonomien og sikrer ofte ferskere og høyere kvalitet på kjøttet.
 2. Reduser kjøttmengden: Vurder å redusere mengden kjøtt i oppskriftene og erstatte den med andre proteinrike ingredienser. Bønner, linser, kikerter, tofu eller tempeh er gode alternativer som kan tilføre retten både tekstur og næring.
 3. Inkluder flere grønnsaker: Øk mengden grønnsaker i rettene. Grønnsaker er ikke bare sunne og bærekraftige, men også rimeligere enn kjøtt. Dette kan også være en god måte å utnytte sesongbaserte grønnsaker på.
 4. Mindre porsjoner: Server mindre porsjoner. Dette reduserer ikke bare matavfall, men hjelper også med å kontrollere kostnadene og kan bidra til et sunnere kosthold.
 5. Planlegg måltider: Planlegg måltidene dine for å unngå matsvinn. Bruk rester i kreative nye retter eller fryse ned for senere bruk.

Ved å ta disse enkle skrittene kan du nyte deilige kjøttmåltider, på en måte som er både miljøvennlig og økonomisk. Dette er små endringer som kan gjøre en stor forskjell over tid, både for planeten og for din egen helse og økonomi.

Del denne oppskriften

PRØV DENNE MED

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka