november 2012
Kategorier:
Grunnoppskrifter
Sauser og dressing
Tilbehør
Sugo di Pomodoro
Utforsk hvordan en regnfull dag kan forvandles til en magisk opplevelse fylt med duftende tomatsaus, italiensk opera, og familiens kos
Noen ganger frister ikke været til uteaktiviteter. På slike dager er det kanskje mer fristende å stå i vinduet med en rykende varm kopp te eller et godt glass rødvin. Men hva frister enda mer, spør du? Det er å tilbringe en dag i skytteltrafikk mellom lekende barn og et duftende lunt kjøkken.
Tomater på tilbud: Et uklokt valg?
iden min lokalbutikk av en eller annen grunn hadde tomater til 4,90 kr pr kilo, kjøpte jeg en hel sekk. Litt senere kunne min lettere sjokkskadde kone konstantere at det lå 14 kilo tomater i kummen på kjøkkenet.
Opera og tomatsaus: En perfekt match
t på ettermiddagen begynte duften av fersk tomatsaus å spre seg i hjemmet. Og for å sette stemningen, hva er vel bedre enn tonene av italiensk opera? Skal du lage noe annet enn en kjapp tomatsaus, er det lite vits i å lage av mindre enn 4-5 kilo ferske tomater. Lager du av 14 kilo, blir det fort et heldagsprosjekt.
Sugo di Pomodoro vs. Sugo alla Marinara: Hva er forskjellen?
Sugo di pomodoro og sugo alla marinara ligner såpass mye på hverandre at forskjellen bør forklares. En sugo di pomodoro er en grunnsaus og ikke spesielt smakssatt. Sugo alla marinara, derimot, skal ha oppstått i området rundt Napoli på 1600-tallet. Den er ofte godt krydret med hvitløk, chili, og urter. Mange tror at den har navnet sitt fordi den inneholder sjømat, men det gjør den ikke. En populær forklaring er at den, på grunn av syren i tomatene, er ganske holdbar og derfor egner seg godt til å ha i byssa under lange sjøreiser.
TID
25 min
Forberedelse
20 min
Tilberedning
45 min
Totalt
OPPSKRIFT – Sugo di Pomodoro
Når været ikke frister, hva er bedre enn en dag i kjøkkenet? Oppdag hvordan 14 kilo tomater kan bli til en dag fylt med musikk, duft og familiens kos
INFORMASJON
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Servering: Server tomatsausen over din favorittpasta, lasagne eller bruk den som en base for pizza. Garner med friske basilikumblader for ekstra smak
Del denne oppskriften
Prøv gjerne denne oppskriften sammen med
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Ciao, det er meg igjen :) En ting f?ler ? si! Det er ikke en sugo di pomodoro uten basilikum, og ikke persille!!! Basilikum og tomater henger alltid sammen!!! Dette er f?rste og basic regel p? italiensk kj?kkenet! Bra webside…uansett :) Sergio
Hei Sergio,
Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte “salsa de pomodori e ricotta”.
Mvh NR4
@SergioCavallaro
Hei Sergio, Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte ?salsa de pomodori e ricotta?.
Mvh NR4