Publisert dato: november 4th, 2012Sist oppdatert: februar 16th, 2024567 ord i artikkelca 2,9 minutters lesetid6 kommentarer on Sugo di Pomodoro

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin -Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Sugo di Pomodoro

Visninger totalt: 601Dagens visninger: 1
Intern annonse:

6 kommentarer

  1. SergioCavallaro 13. november 2012 at 12:45

    Ciao, det er meg igjen :) En ting f?ler ? si! Det er ikke en sugo di pomodoro uten basilikum, og ikke persille!!! Basilikum og tomater henger alltid sammen!!! Dette er f?rste og basic regel p? italiensk kj?kkenet! Bra webside…uansett :) Sergio

    • Hjemmekokklauget 13. november 2012 at 18:05

      Hei Sergio,
      Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte “salsa de pomodori e ricotta”.

      Mvh NR4

    • Hjemmekokklauget 13. november 2012 at 18:55

      @SergioCavallaro
      Hei Sergio, Den oppskriften jeg har valgt ? presentere er ikke en ferdig krydret saus. ?rsaken til det er at den skal kunne brukes som base ogs? til retter med basilikum. Derimot anbefaler jeg sterkt at man bruker basilkum i oppskrifte ?salsa de pomodori e ricotta?.
      Mvh NR4

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Utforsk hvordan en regnfull dag kan forvandles til en magisk opplevelse fylt med duftende tomatsaus, italiensk opera, og familiens kos

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Noen ganger frister ikke været til uteaktiviteter. På slike dager er det kanskje mer fristende å stå i vinduet med en rykende varm kopp te eller et godt glass rødvin. Men hva frister enda mer, spør du? Det er å tilbringe en dag i skytteltrafikk mellom lekende barn og et duftende lunt kjøkken.

Tomater på tilbud: Et uklokt valg?

S

iden min lokalbutikk av en eller annen grunn hadde tomater til 4,90 kr pr kilo, kjøpte jeg en hel sekk. Litt senere kunne min lettere sjokkskadde kone konstantere at det lå 14 kilo tomater i kummen på kjøkkenet.

Opera og tomatsaus: En perfekt match

U

t på ettermiddagen begynte duften av fersk tomatsaus å spre seg i hjemmet. Og for å sette stemningen, hva er vel bedre enn tonene av italiensk opera? Skal du lage noe annet enn en kjapp tomatsaus, er det lite vits i å lage av mindre enn 4-5 kilo ferske tomater. Lager du av 14 kilo, blir det fort et heldagsprosjekt.

Sugo di Pomodoro vs. Sugo alla Marinara: Hva er forskjellen?

Sugo di pomodoro og sugo alla marinara ligner såpass mye på hverandre at forskjellen bør forklares. En sugo di pomodoro er en grunnsaus og ikke spesielt smakssatt. Sugo alla marinara, derimot, skal ha oppstått i området rundt Napoli på 1600-tallet. Den er ofte godt krydret med hvitløk, chili, og urter. Mange tror at den har navnet sitt fordi den inneholder sjømat, men det gjør den ikke. En populær forklaring er at den, på grunn av syren i tomatene, er ganske holdbar og derfor egner seg godt til å ha i byssa under lange sjøreiser.

TID

25 min
Forberedelse

20 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT – Sugo di Pomodoro

Når været ikke frister, hva er bedre enn en dag i kjøkkenet? Oppdag hvordan 14 kilo tomater kan bli til en dag fylt med musikk, duft og familiens kos

INFORMASJON
  • Kjøkken: Italiensk

  • Forberedelser: 30 min

  • Tilberedning: 2-3 timer

  • Total tid: 2,5 – 3 timer

INGREDIENSER
  • 2 kg ferske tomater (gjerne godt modne)
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket (valgfritt)
  • Salt etter smak
  • 1-2 ss sukker (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE
  • Forbered tomatene: Vask tomatene og fjern stilkfestet. Skjær dem i grove biter.

  • Forvarm kjelen: Varm opp olivenolje i en stor kjele over middels varme.
  • Tilsett løk og hvitløk: Sautér løken i oljen til den blir myk og gjennomsiktig. Tilsett hvitløk hvis du bruker det.
  • Tilsett tomater: Legg de oppkuttede tomatene i kjelen og rør godt.
  • La det småkoke/simre: La blandingen simre på lav varme i ca. 1-2 timer. Jo lenger du lar det koke, jo mer intens blir smaken.
  • Mos tomatene: Bruk en stavmikser eller potetmoser for å knuse tomatene til en jevn saus.
  • Smak til: Tilsett salt og eventuelt litt sukker for å balansere syrligheten i tomatene.
  • Sil (valgfritt): Hvis du foretrekker en jevnere saus, kan du sile den gjennom et dørslag eller en finmasket sil.
  • Avkjøl og oppbevar: La sausen avkjøle før du oppbevarer den i kjøleskapet eller fryser den ned i porsjoner.
NOTATER

Servering: Server tomatsausen over din favorittpasta, lasagne eller bruk den som en base for pizza. Garner med friske basilikumblader for ekstra smak

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

Ingen relaterte produktkategorier er valgt.

RELATERTE OPPSKRIFTER