november 2012
Kategorier:
fest og morro
festmiddag
Slowfood
Sprøstekt Andebryst med appelsinsaus, potetstappe og kantarell
And serveres etter min mening alt for sjeldent i dette landet.
Hver gang jeg drar frem denne klassikeren “And med appelsinsaus” blir det god stemning i selskapet. Sist ble det til og med appalus og trampeklapp!
Når høstmørket kryper inn over horisonten sånn i September/ oktober skjer det noe med matlysten. Den går fra å ha foretrukket lettere retter og friskere smaker i gjennom sommeren til å bli mer sugen på litt tyngre, krydret og komplekse smaker.
Butikkene bulmer av sesongens norske rotgrønnsakene og poteter, soppturene bærer frukter og skogen lukter krydder og tørt løv.
And er en sånn råvare som er høst for meg, fettrikt kjøtt med en god fyldig smak som tåler godt søte eller syrlige sauser og robust tilbehør.
And med sprøtt skinn er helt magisk når du serverer det med en søt syrlig saus til som f.eks. her med en klassiker: Appelsinsaus.
TID
30 min
Forberedelse
60 min
Tilberedning
1 time 30 min
Totalt
OPPSKRIFT
Skjær ruter i fettet på andebrystet for å få mest mulig sprø svor. Det er viktig å steke fettsiden såpass lenge at det ikke er 1 cm med mykt fett på toppen av kjøttet. Som tilbehør kan man enten bruke tradisjonelle rotgrønnsaker eller man kan eksperimentere med litt mango og friske salater. For min del avhenger det av årstiden.
Det st?r ikke hvor mye appelsin juice man skal ha?
Hei Lilleva!
Det skal vi rette p?!
Hvor mye Hoisinsaus skal det v?re i andebryst med appelsinsaus? Tenkte jeg skulle fors?ke meg p? retten :-)
Ca 8 ss