HjemOppskriftKjapt og enkelt, Pasta, Sunt og godtSpaghetti med akkar

Spaghetti med akkar

januar 2013

Spaghetti seafood closeup
Publisert dato: januar 11th, 2013Sist oppdatert: september 9th, 2021696 ord i artikkelca 3.5 minutters lesetid0 kommentarer

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin -Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

OPPSKRIFTSDETALJER

Hva syns du?

Foreløpig ingen stemmer. Vær den første!
Vennligst vent...

Spaghetti med akkar

Annonse:

Legg igjen en kommentar

Når jeg har ferie på de sørlige breddegrader, er akkar noe av det jeg spiser aller mest . Jeg må faktisk ha akkar minst en gang til dagen. I følge min kone preges ferien av snakk om akkar, jakt på restauranter som serverer akkar, og enda mer snakk om akkar.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

på en måte så minner det meg om når jeg og kona drar til London. Bortsett fra at akkar er byttet ut med shopping, og at det ikke lenger er jeg som foretar snakkinga. Jeg husker en slik tur hvor kona etter fem strake dager med shopping, mente det ikke hadde vært nok shopping da vi sto på flyplassen på vei hjem. Litt som meg og akkar med andre ord, for det blir aldri nok akkar.id dignissim orci leo id diam.

Akkar er en ypperlig proteinkilde. I tillegg er den rik på omega3, B12 og på mange viktige sporstoffer. Dessverre er den akkaren vi finner i butikk som regel ferdig panert, men drar du innom en asiatisk butikk, vil du kunne finne fryst, rå akkar i flere varianter. Selv liker jeg best å kjøpe babyakkar. Billig er det også. Et kilo ferdig renset akkar ligger som regel på 65-70 kroner.

Akkar og all annen blekksprut har det til felles at den enten må varmebehandles veldig hurtig eller veldig lenge. Alt imellom gir et gummiaktig resultat. I denne oppskriften stues akkaren i cirka en halvtime.

TID

5 min
Forberedelse

40 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT

En enkel og ydmyk pastarett.

INGREDIENSER
  • 4 stk Babyakkar Skjært i strimler

  • 2-3 Tomater kuttet i 1 x 1 cm biter

  • 4-5 fedd Hvitløk hakket

  • 1 dl extra virgin olivenolje

  • 3-4 ss Sitronsaft

  • 150 gram Spaghetti

  • 1 liten bunt Persille hakket

  • Salt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE
  • Sett på pastavannet

  • Varm olivenoljen i en gryte. Ha i hvitløk og akkar. La surre et par minutter.

  • Ha i sitronsaft, persille og hakkede tomater. La surre på lav varme i cirka en halvtime

  • Kok spaghettien, sil av og bland den med sausen

NOTATER

Akkar er magert, rikt på protein, omega3, vitamin B12 og en rekke sporstoffer.

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

Noen av våre oppskrifter kan inneholder ord som ikke er like godt kjent for alle. I de tilfeller vil vi kunne legge til en forklaring i Kjøkkenordboka vår.

Hele Kjøkkenordboka finner du her

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER