OPPSKRIFTSDETALJER
Spaghetti med akkar
- Kjøkken: Middelhavet
- Sesong: Ingen sesonger valgt
- Vanskelighetsgrad: Lett
- Råvaregruppe: Sjømat
- Av: Don Valentin -Hjemmekokklauget
Når jeg har ferie på de sørlige breddegrader, er akkar noe av det jeg spiser aller mest . Jeg må faktisk ha akkar minst en gang til dagen. I følge min kone preges ferien av snakk om akkar, jakt på restauranter som serverer akkar, og enda mer snakk om akkar.

på en måte så minner det meg om når jeg og kona drar til London. Bortsett fra at akkar er byttet ut med shopping, og at det ikke lenger er jeg som foretar snakkinga. Jeg husker en slik tur hvor kona etter fem strake dager med shopping, mente det ikke hadde vært nok shopping da vi sto på flyplassen på vei hjem. Litt som meg og akkar med andre ord, for det blir aldri nok akkar.id dignissim orci leo id diam.
Akkar er en ypperlig proteinkilde. I tillegg er den rik på omega3, B12 og på mange viktige sporstoffer. Dessverre er den akkaren vi finner i butikk som regel ferdig panert, men drar du innom en asiatisk butikk, vil du kunne finne fryst, rå akkar i flere varianter. Selv liker jeg best å kjøpe babyakkar. Billig er det også. Et kilo ferdig renset akkar ligger som regel på 65-70 kroner.
Akkar og all annen blekksprut har det til felles at den enten må varmebehandles veldig hurtig eller veldig lenge. Alt imellom gir et gummiaktig resultat. I denne oppskriften stues akkaren i cirka en halvtime.
TID
5 min
Forberedelse
40 min
Tilberedning
45 min
Totalt
OPPSKRIFT
En enkel og ydmyk pastarett.
INGREDIENSER
4 stk Babyakkar Skjært i strimler
2-3 Tomater kuttet i 1 x 1 cm biter
4-5 fedd Hvitløk hakket
1 dl extra virgin olivenolje
3-4 ss Sitronsaft
150 gram Spaghetti
1 liten bunt Persille hakket
Salt og nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE
Sett på pastavannet
Varm olivenoljen i en gryte. Ha i hvitløk og akkar. La surre et par minutter.
Ha i sitronsaft, persille og hakkede tomater. La surre på lav varme i cirka en halvtime
Kok spaghettien, sil av og bland den med sausen
NOTATER
Akkar er magert, rikt på protein, omega3, vitamin B12 og en rekke sporstoffer.
Del denne oppskriften
Prøv gjerne denne oppskriften sammen med
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka