januar 2024
Sildegrynsuppe
Sildegrynsuppe er en tradisjonell kvensk rett som kombinerer enkelhet med smakfulle ingredienser, og reflekterer den rike matkulturen i Nord-Norge.
Sildegrynsuppe har sine røtter i kvenkulturen, en norsk minoritet med finsk språk- og kulturbakgrunn. Denne suppen er et eksempel på hvordan kvenene, som migrerte fra Nord-Finland og Nord-Sverige til Nord-Norge, har påvirket det nordnorske kjøkkenet. Suppen, som tradisjonelt ble kokt på fenaknoke eller fenalår, og senere tilsatt salt sild, er et bevis på kvenenes evne til å bruke tilgjengelige ressurser fra både sjøen og landbruket. Sildegrynsuppe er ikke bare en matrett, men også en del av den historien og kulturen som kvenene har bidratt til i det norske samfunnet.
TID
6
porsjoner
30 min
Forberedelse
3 timer 30 min
Tilberedning
4 timer
Totalt
OPPSKRIFT
La oss lage sildegrynsuppe, en tradisjonell kvensk rett som er både næringsrik og smakfull, og som reflekterer kvenenes matkultur.
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka