desember 2023

Publisert dato: desember 15th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024137 ord i artikkelca 0,7 minutters lesetid0 kommentarer on Serinakaker

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Serinakaker

Visninger totalt: 190Dagens visninger: 2
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Serinakaker er en annen julefavoritt, kjent for sin delikate, smøraktige smak og sitt enkle, men elegante utseende. Disse småkakene er en fast bestanddel i det norske julekakeutvalget og er perfekte for å dele med familie og venner over en kopp kaffe.

TID & INFORMASJON

30-40
Kaker

20 min
Forberedelse

ca 10 min
Steking pr brett

ca 60 min
Totalt

OPPSKRIFT

INGREDIENSER
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts hjortetakksalt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss melk
FREMGANGSMÅTE
  • Rør smør og sukker hvitt.
  • Tilsett egg og rør godt.
  • Bland hvetemel, hjortetakksalt og vaniljesukker, og rør inn i deigen.
  • Tilsett melk og arbeid deigen sammen.
  • Rull ut små kuler, legg på en rist, og trykk lett flate med en gaffel.
  • Stek kakene på 180 °C i ca. 10 minutter, eller til de er lett gyldne.
  • Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka