september 2013

tomato soup, tomato, soup
Publisert dato: september 22nd, 2013Sist oppdatert: februar 16th, 2024293 ord i artikkelca 1,7 minutters lesetid2 kommentarer on Pizzasaus

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin -Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Pizzasaus

Visninger totalt: 2 284Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Det er to ting som virkelig skiller en god pizza fra en dårlig en. Bunnen og pizzasausen. Det er de to grunnsteinen enhver pizza hviler på. Denne sausen er enkel og rask å tillage. Ikke minst er den god!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Det finnes milliarder av oppskrifter på tomatsauser og pizzasauser. Tomatsauser både på ferske tomater, hermetiske tomater, tomatpure og alt i mellom har jeg selv lenge følt at jeg har hatt kontroll på. Allikevel er det ikke før relativt nylig at jeg har følt at jeg har behersket pizzasausen godt nok til at jeg har villet skrive om det. I denne sausen har jeg valgt å kombinere tomatpure med knuste tomater. Du kan om du ønsker kombinere tomatpure med Sugo de Pomodoro. En god pizzasaus skal være godt krydret, og velbalansert med både sødme og fylde. For å få frem sødmen fra tomatpureen, må den surre i litt olivenolje før du tilsetter de knuste tomatene. Oppskrift på pizzadeig finner du her.

TID

5 min
Forberedelse

25 min
Tilberedning

30 min
Totalt

OPPSKRIFT

En hjørnestein for den pasjonerte pizzabekeren.

INFORMASJON
  • Kjøkken: Italiensk

  • Forberedelser: 5 min

  • Tilberedning: 25 min

  • Total tid: 30 min

INGREDIENSER
  • 2 bokser a 400 gram Knuste tomater

  • 2 ss Tomatpure

  • 3 ss Extra virgin olivenolje

  • 2 ts Tørket oregano

  • 4 ss fersk basilikum finhakket

  • 4 fedd Hvitløk knus feddene lett med hånden eller knivbladet.

  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE
  • Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle. tilsett hvitløken å la surre noen sekunder. Tilsett tomatpureen og la en surre noen minutter under omrøring.

  • Tilsett de knuste tomatene, oregano salt og pepper. La putre på svak varme til suasen tykner cirka 25 minutter.

  • La sausen avkjøle seg noe og tilsett basilikum.

NOTATER

Det viktigste med en god pizzasaus er å eksperimentere og finne din favoritt kombinasjon.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER