OPPSKRIFTSDETALJER
Pizzasaus
- Kjøkken: Italiensk
- Sesong: Ingen sesonger valgt
- Måltidstype: Grunnoppskrift
- Vanskelighetsgrad: Lett
- Råvaregruppe: Vegetar
- Allergener: Ingen allergener registrert
- Stikkord: Hjemmelaget napolitansk pizza, pizza grunnoppsrift
- Av: Don Valentin -Hjemmekokklauget
Det er to ting som virkelig skiller en god pizza fra en dårlig en. Bunnen og pizzasausen. Det er de to grunnsteinen enhver pizza hviler på. Denne sausen er enkel og rask å tillage. Ikke minst er den god!

Det finnes milliarder av oppskrifter på tomatsauser og pizzasauser. Tomatsauser både på ferske tomater, hermetiske tomater, tomatpure og alt i mellom har jeg selv lenge følt at jeg har hatt kontroll på. Allikevel er det ikke før relativt nylig at jeg har følt at jeg har behersket pizzasausen godt nok til at jeg har villet skrive om det. I denne sausen har jeg valgt å kombinere tomatpure med knuste tomater. Du kan om du ønsker kombinere tomatpure med Sugo de Pomodoro. En god pizzasaus skal være godt krydret, og velbalansert med både sødme og fylde. For å få frem sødmen fra tomatpureen, må den surre i litt olivenolje før du tilsetter de knuste tomatene. Oppskrift på pizzadeig finner du her.
TID
5 min
Forberedelse
25 min
Tilberedning
30 min
Totalt
OPPSKRIFT
En hjørnestein for den pasjonerte pizzabekeren.
INFORMASJON
Kjøkken: Italiensk
Forberedelser: 5 min
Tilberedning: 25 min
Total tid: 30 min
INGREDIENSER
2 bokser a 400 gram Knuste tomater
2 ss Tomatpure
3 ss Extra virgin olivenolje
2 ts Tørket oregano
4 ss fersk basilikum finhakket
4 fedd Hvitløk knus feddene lett med hånden eller knivbladet.
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle. tilsett hvitløken å la surre noen sekunder. Tilsett tomatpureen og la en surre noen minutter under omrøring.
Tilsett de knuste tomatene, oregano salt og pepper. La putre på svak varme til suasen tykner cirka 25 minutter.
La sausen avkjøle seg noe og tilsett basilikum.
NOTATER
Det viktigste med en god pizzasaus er å eksperimentere og finne din favoritt kombinasjon.
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka