september 2013

pizza preparation
Publisert dato: september 22nd, 2013Sist oppdatert: februar 16th, 2024442 ord i artikkelca 2,4 minutters lesetid1 kommentar on Pizzadeig på surdeig

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin -Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Pizzadeig på surdeig

Visninger totalt: 2 479Dagens visninger: 5
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Når du lager pizza, er det to ting som er viktigere en noe annet. Det ene er bunnen og det andre er sausen. Hvis bunnen og sausen ikke er virkelig gode, spiller det liten rolle hva du velger å ha på pizzaen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin

KJØKKEN

Italiensk

VANSKELIGHETSGRAD

Medium

Her er en oppskriften på pizzadeig jeg kommet frem til over tid. Det har vært mange forsøk som har vært stang ut. Denne pizzadeigen er virkelig god. Hvis du ikke har surdeig, eller om du ønsker å bruke gjær, må du erstatte surdeigen med 250 ml vann og 250 g siktet hvetemel. Oppskrift på surdeig finer du her. De få gangene jeg bruker gjær bruker jeg svært lite og lang hevetid. Pizzadeig som blir til overs, lager jeg brød eller rundstykker av. Når jeg lager pizza hjemme pleier jeg å dele deigemnene i biter på 150-160 gram. Når de er kjevlet ut blir dette pizzaer med en diameter på rundt 20 cm. Slik får jeg plass til to pizzaer i ovnen samtidig. I tillegg er det perfekt barnestørrelse og jeg kan spise flere pizzaer med forskjellige smakssammensetninger. denne deigen egner seg også godt til pitabrød. Da kan du om du vil erstatte 150 gram av det siktede hvetemelet med fin sammalt hvete. Er du så heldig at d har en vedfyrt pizzaovn, kommer du så nærme ekte napolitansk pizza som det er mulig å komme uten å være i Napoli. Har du som meg en vanlig ovn, vil du likevel få et virkelig godt resultat. Når du er ferdig med å sett deigen, kan du rette oppmerksomheten din mot å lage en skikkelig pizzasaus.

TID

5 min
Forberedelse

20 mins
Tilberedning

3timer 45 min
Totalt

OPPSKRIFT

Hvis bunnen ikke er god, blir pizzaen en katastrofe. Denne burde kunne gi pizaen din e godt grunnlag!

INFORMASJON
  • Kjøkken: Italiensk

  • Forberedelser: 5 min

  • Tilberedning: 20 min

  • Total tid: 3 timer 45 min

INGREDIENSER
  • 500 gram Siktet hvetemel

  • 250 gram Siktet durumhvetemel Du kan også bruke semule eller durumsemule.

  • 500 gram Lys surdeig NB! 50/50 mel vann

  • 20 gram Salt

  • 5 gram Sukker

  • 30 ml Extra virgin olivenolje

  • 420 ml/ gram Vann

FREMGANGSMÅTE
  • Ha alle ingrdeiensene i eltebollen. Elt på sakte hastighet i 5-8 minutter. Øk hastigheten og elt til en smidig og elastisk deg, ca 8-12 minutter.

  • La deigen heve seg til omtrent dobbelt størrelse. Del deigen i så store eller små emner som du ønker, og rull til boller. Etterhev under klede.

  • Klem eller kjvele ut deigemnene. Jeg pleier å ha de på pizzaspaden før jeg har på fyllet.

  • Pellentesque nec molestie velit. Nulla sollicitudin dictum nibh, non blandit orci rhoncus in.

NOTATER

Oppskriften gir ca 10 deigemner / portionspizza

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER