januar 2024

Kategorier:
Hverdagsmat

Publisert dato: januar 19th, 2024Sist oppdatert: januar 20th, 2024263 ord i artikkelca 1,4 minutters lesetid0 kommentarer on Mercimek köftesi

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Mercimek köftesi

Visninger totalt: 57Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Utforsk de rike smakene av Mercimek köftesi, tyrkiske linseboller laget av røde linser og bulgur, perfekt krydret med urter for en næringsrik og smakfull opplevelse.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Mercimek köftesi er en populær rett i det tyrkiske kjøkkenet, spesielt verdsatt for sin kombinasjon av næringsrike ingredienser og rike smaker. Denne retten, som består av røde linser og bulgur, er ikke bare en god kilde til protein og fiber, men også en favoritt for sin allsidighet og evne til å tilfredsstille smaksløkene.

Næringsinnhold

Mercimek köftesi er en utmerket kilde til plantebasert protein fra røde linser og fiber fra bulgur. Urter og krydder tilfører ekstra smak og næringsstoffer.

TID

4-6
Porsjoner

15 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT

Denne oppskriften på Mercimek Köftesi er vegetarisk og kan enkelt tilpasses for veganere ved å bruke veganske alternativer til eventuelle meieriprodukter.

INGREDIENSER
  • 200 g røde linser
  • 200 g bulgur (finmalt)
  • 500 ml vann
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 håndfull frisk persille, hakket
  • Salt og pepper, etter smak
  • Olivenolje for steking
FREMGANGSMÅTE
  • Kok de røde linsene i vannet til de er myke, ca. 20 minutter. Tilsett bulgur, rør om og la det stå til bulguren er myk.
  • I en stekepanne, varm litt olivenolje og sautér løk og hvitløk til de er myke.
  • Tilsett tomatpuré og paprikapulver, stek i ytterligere 2 minutter.
  • Bland løkblandingen med linsene og bulguren. Tilsett hakket persille, salt og pepper.
  • Form blandingen til små boller eller kaker.
  • Server Mercimek Köftesi varm eller kald.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka