Publisert dato: januar 2nd, 2024Sist oppdatert: januar 6th, 2024342 ord i artikkelca 1,8 minutters lesetid0 kommentarer on Meksikansk tortillasuppe

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Meksikansk tortillasuppe

Visninger totalt: 8 070Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Dykk inn i smakene av Mexico med vår meksikanske tortillasuppe. Denne krydrede og hjertevarmende suppen er en perfekt blanding av mais, bønner og stekte tortillastrimler, toppet med avokado og fersk koriander for en ekstra smakseksplosjon.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Meksikansk tortillasuppe er en kulinarisk fest som bringer sammen rike smaker og varierte teksturer. Denne suppen er en favoritt for de som elsker en god kombinasjon av krydder og friskhet. Med sine fargerike ingredienser og robuste smaker, er denne suppen en sikker vinner for enhver sammenkomst eller et hyggelig familemåltid.

TID

4 – 6
Porsjoner

20 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

50 min
Totalt

OPPSKRIFT

Denne meksikanske tortillasuppen er enkel å lage og gir en autentisk smak av Mexico. Den er ideell for de som ønsker et mettende og smakfullt måltid som er både trøstende og spennende.

INGREDIENSER
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske svarte bønner, drenert og skyllet
  • 1 boks mais
  • 8 dl kyllingbuljong (eller grønnsaksbuljong for vegetarisk versjon)

  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 mais- eller hvetetortillaer, kuttet i strimler og stekt
  • 1 avokado, skivet
  • Frisk koriander for garnityr
FREMGANGSMÅTE
  • Varm oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og paprika, og sauter til løken er myk.
  • Tilsett hermetiske tomater, svarte bønner, mais og buljong. Kok opp.
  • Tilsett spisskummen og chilipulver. Reduser varmen og la det småkoke i ca. 20 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen varm, toppet med stekte tortillastrimler, avokadoskiver og frisk koriander.
NOTATER

Supper er en ideell løsning for bærekraftig matlaging, spesielt for å bruke opp rester og redusere matsvinn. De er utrolig fleksible; nesten enhver rest, fra visne grønnsaker til gårsdagens kjøtt, kan forvandles til en næringsrik og smakfull suppe. Ved å inkludere deler av matvarer som vanligvis kastes, som grønnsaksskrell eller urtestilker, i buljongen, kan vi skape rike smaker samtidig som vi bidrar til en mer økonomisk og miljøvennlig matlaging.

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka