februar 2024

Publisert dato: februar 24th, 2024Sist oppdatert: februar 24th, 2024329 ord i artikkelca 1,6 minutters lesetid0 kommentarer on Laks teriyaki: En japansk delikatesse

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Laks teriyaki: En japansk delikatesse

Visninger totalt: 1 601Dagens visninger: 7
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Laks teriyaki er en testament til den japanske evnen til å skape retter som er både enkle og ekstraordinært smakfulle. Denne retten, som er elsket for sin søte og umami-rike glasur, tilbyr en perfekt balanse mellom næringsrik laks og den karakteristiske teriyakisausen.

I Japan, hvor fisk og sjømat står sentralt i kostholdet, er laks teriyaki en populær rett som viser den kreative bruken av lokale ingredienser for å skape måltider som er både nærende og deilige. Teriyakisausen, med sin rike blanding av soyasaus, mirin, og sukker, glaserer laksen og gir den en glansfull overflate og en dybde av smak som er umiskjennelig japansk.

TID

4
Porsjoner

40 min
Forberedelse
inkl. Mainering

10 min
Tilberedning

50 min
Totalt

OPPSKRIFT

Nyt en smakfull og næringsrik laks teriyaki, en klassisk japansk rett som kombinerer søt og umami-rik teriyakisaus med bærekraftig oppdrettet laks.

TIPS OG VARIASJON

  • Sukkerfritt alternativ: Bruk et sukkerfritt alternativ for å redusere kaloriinnholdet.

  • Grilltips: For ekstra smak, grill laksen på en ekte grill.
  • Tilbehør: Server med dampet brokkoli eller bok choy for en komplett måltid.
  • Variasjon: Prøv med andre fisketyper som torsk eller sei for variasjon.
RÅVARER
  • 4 laksfileter (ca. 150g hver), med skinn
  • 100ml soyasaus
  • 50ml mirin (japansk søt risvin)
  • 2 ss sake
  • 1 ss sukker (eller et sukkerfritt alternativ for en sunnere versjon)
  • 1 ss finhakket fersk ingefær
  • Vegetabilsk olje for grilling eller steking
  • Sesamfrø og vårløk for garnityr
FREMGANGSMÅTE
  • Lag teriyakisausen: Bland soyasaus, mirin, sake, sukker, og ingefær i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke til sausen tykner litt, ca. 10 minutter. Avkjøl.
  • Mariner laksen: Hell halvparten av teriyakisausen over laksfiletene og la dem marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Grill eller stek laksen: Varm en grillpanne eller stekepanne med litt vegetabilsk olje. Grill eller stek laksfiletene på middels høy varme, hud-siden ned først, til de er nesten gjennomkokt. Pensle fisken med resten av teriyakisausen underveis.
  • Server: Server laksen varm, drysset med sesamfrø og finhakket vårløk. Tilbehør kan inkludere dampet ris og en frisk salat.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka