januar 2024
Kategorier:
Brød og småbakst
Tradisjonsmat
Kvensk tekake
Kvensk tekake er en tradisjonell hverdagskake kjent blant kvenene, en norsk minoritet med finsk språk- og kulturbakgrunn. Denne enkle, men smakfulle kaken er en del av den rike bakekulturen i Nord-Norge.
Kvensk tekake har sine røtter i kvenkulturen, som har påvirket det nordnorske kjøkkenet gjennom århundrer. Kvenene, som migrerte fra Nord-Finland og Nord-Sverige til Nord-Norge, brakte med seg sin unike matkultur. Tekaken, en hverdagskake, ble et populært bakverk i kvenske familier. Denne kaken er ikke bare et symbol på kvensk bakekultur, men også et bevis på hvordan tradisjonelle oppskrifter har blitt bevart og videreført gjennom generasjoner. I dag anerkjennes kvenene som en nasjonal minoritet i Norge, og deres matkultur er en viktig del av den norske matarven.
TID
1
stor kake
1 time 15 min
Forberedelse + heving
20 min
Tilberedning
1 time 35 min
Totalt
OPPSKRIFT
La oss lage kvensk tekake, en enkel og tradisjonell kake som har vært en del av kvensk matkultur i generasjoner.
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka