november 2023

Publisert dato: november 24th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024468 ord i artikkelca 2,4 minutters lesetid0 kommentarer on Kamskjell med blomkål og bacon

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Kamskjell med blomkål og bacon

Visninger totalt: 884Dagens visninger: 4
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Utforsk en kulinarisk nytelse med denne oppskriften på ‘Kamskjell med Blomkål og Bacon’. En perfekt balanse av teksturer og smaker som vil forvandle ditt kjøkken til en gourmetrestaurant.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Når det kommer til å imponere gjester eller bare nyte en ekstraordinær middag hjemme, er kombinasjonen av kamskjell, blomkål og bacon en oppskrift på suksess. Denne retten, som balanserer delikate smaker og forskjellige teksturer, er både en fryd for øyet og en fest for smaksløkene.

Kamskjellene, kjent for sin milde og søte smak, blir lettstekt til perfeksjon, og får en deilig gyllen skorpe. De serveres på en seng av kremet blomkålpuré, som tilfører en myk og glatt tekstur til retten. Blomkålen, en ofte undervurdert grønnsak, blir forvandlet til en luksuriøs puré som komplementerer sjømaten på en fantastisk måte.

For å tilføre et element av knasende tekstur og røykfull dybde, avsluttes retten med sprøstekt bacon. Dette gir en herlig kontrast til de myke kamskjellene og den glatte puréen. Baconet, med sin salte og rike smak, binder sammen de forskjellige elementene i retten og skaper en harmonisk og tilfredsstillende smaksopplevelse.

Denne retten er ikke bare en fryd for ganen, men også for øyet. Med sin elegante presentasjon er den perfekt for spesielle anledninger eller når du ønsker å skape et minneverdig måltid. “Kamskjell med Blomkål og Bacon” er en rett som viser at med noen få, men kvalitetsrike ingredienser, kan man skape magi på tallerkenen.

TID

15 min
Forberedelse

20 timer
Graving

35 min
Forberedelse Sennepsaus

OPPSKRIFT

Oppdag en sofistikert og smakfull rett som kombinerer delikate kamskjell med en kremet blomkålpuré og sprøstekt bacon. Denne oppskriften på ‘Kamskjell med Blomkål og Bacon’ er perfekt for en spesiell anledning eller når du ønsker å imponere dine gjester med en elegant forrett.

INGREDIENSER
 • 12 kamskjell
 • 1 medium blomkål, kuttet i buketter
 • 100g bacon, skåret i små biter
 • 2 ss smør
 • 1 dl kremfløte
 • Salt og pepper etter smak
 • Friske urter for garnityr (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE
 • Blomkålpuré: Kok blomkålbukettene i saltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet og mos blomkålen med en stavmikser eller potetstamper. Tilsett smør og kremfløte, og rør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
 • Bacon: Stek baconbitene i en panne til de er sprø. Legg dem på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
 • Kamskjell: Tørk kamskjellene godt med kjøkkenpapir. Varm en stekepanne med litt olje til høy varme. Legg i kamskjellene og stek i ca. 1-2 minutter på hver side, til de får en gyllen farge og er gjennomstekte.
 • Servering: Fordel blomkålpuréen på tallerkener, legg kamskjellene oppå og strø over sprøstekt bacon. Garnér med friske urter om ønskelig.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka