november 2023

Publisert dato: november 29th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024300 ord i artikkelca 1,6 minutters lesetid0 kommentarer on Julekake med marsipan og aprikos

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Julekake med marsipan og aprikos

Visninger totalt: 615Dagens visninger: 2
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Oppdag en ny julefavoritt med denne oppskriften på julekake med marsipan og aprikos. Denne kaken er ikke bare en fryd for ganen, men også en fest for øyet, og vil garantert bli et høydepunkt i julefeiringen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Julekake med marsipan og aprikos er en moderne tolkning av den klassiske julekaken. Marsipanen gir en deilig nøtteaktig smak, mens aprikosene tilfører en herlig fruktighet og fuktighet til kaken. Denne kombinasjonen skaper en unik og minneverdig smaksopplevelse som passer perfekt til juletidens koselige stunder.

Vinanbefaling

En søt dessertvin som Sauternes eller en lett musserende Moscato d’Asti vil komplementere de rike smakene i kaken.

TID & INFORMASJON

10-12
Porsjoner

30 min
Forberedelse

1 time
Tilberedning

1 timer
Avkjøling

2 timer 30 min
Totalt

OPPSKRIFT

Julekaken er en hjørnestein i julefeiringen, og denne oppskriften på julekake med marsipan og aprikos er en herlig vri på den tradisjonelle oppskriften. Den kombinerer den rike smaken av marsipan med sødmen fra aprikos, noe som resulterer i en saftig og smakfull kake som vil glede alle ved julebordet.

INGREDIENSER
  • 250 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør, romtemperert
  • 4 egg
  • 200 g marsipan, grovt revet
  • 150 g tørkede aprikoser, hakket
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt ingefær
  • Klype salt
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm ovnen til 175°C og smør en kakeform.
  • Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  • Bland hvetemel, bakepulver, kanel, nellik, ingefær og salt i en separat bolle.
  • Vend inn melblandingen i smørblandingen. Tilsett vaniljeekstrakt.
  • Rør inn revet marsipan og hakket aprikos.
  • Hell røren i kakeformen og glatt overflaten.
  • Stek i ovnen i ca. 1 time, eller til en kakenål kommer ut ren.
  • La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, deretter på en rist.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER