november 2023

Kategorier:
Brød og småbakst

Publisert dato: november 14th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024413 ord i artikkelca 2,1 minutters lesetid0 kommentarer on Julekake fra Kanada: Nanaimo Bars

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Julekake fra Kanada: Nanaimo Bars

Visninger totalt: 856Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Nanaimo Bars er en kanadisk juledelikatesse, bestående av tre deilige lag: en knasende nøttebunn, et kremet fyll, og et sjokoladetrekk på toppen

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Nanaimo Bars, med sitt opphav i den pittoreske byen Nanaimo på Vancouver Island i British Columbia, Canada, er mer enn bare en søt godbit; de er en del av regionens kulinariske arv. Denne unike desserten ble først introdusert til verden på 1950-tallet, men dens nøyaktige opprinnelse er innhyllet i mystikk. Noen historier foreslår at oppskriften kan ha blitt brakt til Nanaimo av tidlige europeiske innvandrere eller oppfunnet av lokale hjemmebakere som eksperimenterte med tilgjengelige ingredienser.

Uansett dens opprinnelse, ble Nanaimo Bars raskt en lokal favoritt før de spredte seg i popularitet over hele Canada. De ble kjent for sine distinkte lag: en knasende bunn laget av kjeks, kokosnøtt og nøtter, et rikt og kremet fyll, toppet med et lag av glatt sjokolade. I dag er Nanaimo Bars en stolt del av kanadisk juletradisjon, og de har til og med inspirert en offisiell ‘Nanaimo Bar Trail’ i byen Nanaimo, hvor besøkende kan smake ulike varianter av denne elskede desserten

TID

30 min
Forberedelse

4 timer
Avkjøling

4 timer 30 min
Totalt

OPPSKRIFT

Ta en kulinarisk reise til hjertet av Kanada med disse dekadente Nanaimo Bars. Oppkalt etter byen Nanaimo i British Columbia, er disse trelags godbitene en fest for smaksløkene, med en knasende nøttebunn, et kremet fyll, og et rikt sjokoladetrekk som sammen skaper en uimotståelig juledelikatesse

INGREDIENSER
  • For bunnen:
  • ½ kopp usaltet smør, smeltet
  • ¼ kopp sukker
  • 5 ss kakao
  • 1 stort egg, slått
  • 1 ¾ kopper knuste kjeks (f.eks. digistive)

  • 1 kopp kokosflak
  • ½ kopp hakkede valnøtter
  • For fyllet:

  • ½ kopp usaltet smør, romtemperert
  • 5 dl vaniljekrem

  • For sjokoladetrekket:

  • ca 100 g mørk sjokolade

  • 2 ss usaltet smør
FREMGANGSMÅTE
  • For bunnen:

  • Bland smeltet smør, sukker, og kakao i en bolle. Tilsett det slåtte egget og rør godt.
  • Bland inn knuste kjeks, kokosflak, og hakkede valnøtter.
  • Press blandingen jevnt inn i bunnen av en firkantet form (20×20 cm) og sett i kjøleskapet for å stivne.
  • For fyllet:

  • Pisk sammen romtemperert smør og ferdig vaniljekrem til det blir lett og luftig.
  • Bre fyllet jevnt over bunnen og sett tilbake i kjøleskapet.
  • For sjokoladetrekket:

  • Smelt sjokolade og smør sammen i et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
  • Hell sjokoladeblandingen over fyllet og jevn det ut.
  • Sett Nanaimo Bars i kjøleskapet til de er helt stivnet.
  • Skjær i firkanter og server.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka