november 2023

Kategorier:
Brød og småbakst

Publisert dato: november 14th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024233 ord i artikkelca 1,2 minutters lesetid0 kommentarer on Julekake fra Filipinene: Bibingka

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Julekake fra Filipinene: Bibingka

Visninger totalt: 679Dagens visninger: 5
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Oppdag Bibingka, en hjertevarmende filippinsk juletradisjon som lyser opp festsesongen. Denne enkle, men smakfulle ris-kaken, blir tradisjonelt stekt i en leirpanne og toppet med saltet egg og fersk koko. Den er et symbol på julefeiringen på Filippinene og en smakfull påminnelse om landets rike kulturelle mangfold.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Bibingka er en tradisjonell filippinsk ris-kake som ofte serveres under juletiden. Denne kaken er en del av en rik kulinarisk tradisjon og er spesielt populær under Simbang Gabi, en serie av nattlige messer før jul. Bibingka er laget med ris-mel og kokosmelk, og stekes tradisjonelt i en leirpanne over åpen ild, ofte toppet med saltet egg og fersk kokos

TID

10 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

40 min
Totalt

OPPSKRIFT

Opplev den unike smaken av filippinsk julefeiring med Bibingka, en varm og trøstende ris-kake som er en hjørnestein i juletradisjonene på Filippinene, og serveres ofte under de stemningsfulle Simbang Gabi-messene.

INGREDIENSER
  • 2 kopper rismel

  • 1 kopp kokosmelk
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 ts bakepulver
  • En klype salt
  • 2 saltede egg, skivet
  • Fersk revet kokos for topping
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm ovnen til 175°C og smør en rund bakeform.
  • Bland ris-mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.
  • Tilsett kokosmelk og rør til en jevn røre.

  • Hell røren i formen og legg skiver av saltet egg på toppen.

  • Stek i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til en tannpirker kommer ut ren.

  • Server varm, toppet med fersk revet kokos.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka