Project Description

Hvis du har vært på en virkelig god pizzarestaurant, har du kanskje bestilt en pizza med kjøttboller. Som regel snakker vi ikke om kjøttboller i teknisk forstand, med om klatter av pølsedeig.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin

KJØKKEN

Italiensk

VANSKELIGHETSGRAD

Medium

SOSIAL

donvalentin73
A

v en eller annen grunn virker det ikke som om det er noen tradisjon i Norge for ferske pølser. I andre land som for eksempel i Italia derimot, lages og selges det ferske pølser an mass. Du lan selvfølgelig steke de, grille de og koke de, eller du kan klemme ut pølsekjøttet og vips så har du verdens beste kjøttboller til å ha på pizzaen, til pastasausen eller rett og slett på en buffet. Du kan faktisk få kjøpt pølsekjøtt ,pølsefarse, hos en god del slaktere. så hva er årsaken til at jeg driver å gnåler om dette pølsekjøttet?

Det det handler om er tekstur, du kan selvfølgelig blande sammen noe kjøtt og greier og hive det på, men det blir ikke helt det samme. Du får ikke den saftigheten du er ute etter ei heller den spenstige strukturen. Det er to kategorier som er viktig i denne sammenhengen. Salt og maskinell bearbeiding. Det du er ute etter er salt-myosinbindiger. Mer om det kan du lese i artikkelen salciccia sciciliana.

Å lage dette pølsekjøttet er en enkel affære. Jeg pleier enten å bruke kjøttdeig av svin, eller kjøttdeig av svin og okse. Fettprosenten er omtrent der den bør være, og det sparer deg for bryderiet med å kverne kjøttet selv. Jeg kan med hånden på hjertet si at disse er perfekte til pizza og i pastaretter.

TID

5 min
Forberedelse

10 mins
Tilberedning

15 mins
Totalt

OPPSKRIFT

Dette er en grunnoppskrift. Lek deg gjerne med forskjellige krydder og smakstilsetninger.

INGREDIENSER
  • 1 pakke Svinekjøttdeig eler kjøttdeig av svin og okse ca 400 gram

  • 4 fedd Hvitløk knust

  • 1-2 ts Fenikkelfrø knust

  • 1 ts Chilliflak knust

  • 5 gram Salt NB! hvis kjøttdeigen ikke er tilsatt salt, dobler du mengden

  • Sort pepper

  • 3 ss finhakket bladpersille

FREMGANGSMÅTE
  • Ha alle ingrdiensene i en fodprosessor. Kjør i 3-4 minutter på full hastighet.

Del denne oppskriften