Publisert dato: april 4th, 2024Sist oppdatert: april 4th, 2024236 ord i artikkelca 1,2 minutters lesetid0 kommentarer on Israelske Carrot Tzimmes

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Israelske Carrot Tzimmes

Visninger totalt: 39Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Carrot Tzimmes er en rett som vekker minner og smaker, bærende på en rik historie og tradisjon i hvert bidige honningsøte tygg.

Den tradisjonelle israelske retten Carrot Tzimmes er en kjærlighetsfortelling mellom det enkle og det hellige. En oppskrift som har reist gjennom generasjoner, symboliserer den sødmen og håpet som er kjernen i mange jødiske høytider. Denne retten er ikke bare en matrett, men en kulinarisk arv, båret videre for å forene familie og venner.

TID

6
Porsjoner

15 min
Forberedelse

120 min
Tilberedning

135 min
Totalt

OPPSKRIFT

Dykke inn i den søte tradisjonen av Carrot Tzimmes, en festlig og næringsrik jødisk rett som er perfekt for spesielle anledninger.

TIPS OG VARIASJON

  • Bytt ut honning med lønnesirup for en veganversjon.
  • Legg til en klype ingefær for ekstra krydder.
  • For et nøtteaktig preg, tilsett hakkede valnøtter.
  • Server med en skvett appelsinjuice for friskhet.
RÅVARER
  • 1 kg gulrøtter, skrelt og skivet
  • 100g honning
  • 50g brunt sukker
  • 60g smør
  • 1 ts malt kanel
  • 1/2 ts salt
  • 100g rosiner
  • Vann, nok til å dekke gulrøttene
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm ovnen til 175°C.
  • Kombiner gulrøtter, honning, brunt sukker, smør, kanel og salt i en stor ildfast form.
  • Tilsett nok vann til å nesten dekke ingrediensene.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og breser i ovnen i 90 minutter, sjekk og rør om halvveis gjennom.
  • Fjern folien, tilsett rosiner og la det stå i ovnen i ytterligere 30 minutter eller til gulrøttene er møre og væsken har redusert til en rik glasur.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka