mars 2014

Hungry for dinner?
Publisert dato: mars 29th, 2014Sist oppdatert: desember 30th, 2023475 ord i artikkelca 2,7 minutters lesetid3 kommentarer on Hønsekraft

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget

VANSKELIGHETSGRAD

Hønsekraft

Visninger totalt: 1 984Dagens visninger: 4
Intern annonse:

3 kommentarer

  1. Don Valentin - Hjemmekokklauget 29. mars 2014 at 20:45

    Hva er deres favoritt hønseretter?

  2. Inger Weyns 30. mars 2014 at 13:56

    Hønsefrikasse

  3. Don Valentin - Hjemmekokklauget 30. mars 2014 at 18:19

    Hømsefrikasse er skikkelig digg!

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Gammel høne gir god suppe er det et kroatisk ordtak som heter. Om ordtaket skal tolkes direkte eller i overført betydning skal jeg ikke debattere her, men at gamle verpehøns gir nydelig hønsekraft er hevet over en hver tvil.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Oppdag kunsten å lage hjemmelaget kyllingkraft, en essensiell ingrediens i mange oppskrifter. Fra de dager da grillet kylling var en sjeldenhet, har kyllingkraft alltid vært en viktig del av tradisjonell matlaging. I dag, med økt tilgjengelighet av fersk kylling, er det enklere enn noensinne å lage denne næringsrike og smakfulle kraften hjemme.

I Norge, hvor rundt fire millioner høner årlig blir destruert etter endt eggleggingstjeneste, representerer hjemmelaget kyllingkraft ikke bare en mulighet til å nyte deilig mat, men også en måte å bekjempe ressurssløsing og fremme bærekraftig matforbruk.

Vårt mål er å gjenopplive tradisjonen med å bruke hele kyllingen, og vi starter med en enkel, men smakfull oppskrift på kyllingkraft. Denne grunnleggende oppskriften krever bare en gryte, noen få ingredienser, og litt tålmodighet. Etter 3-5 timer med langsom koking, vil du ha en rik og aromatisk kyllingkraft som kan brukes som base i utallige retter.

Bli med oss i å ‘kreve høna tilbake’ og utforsk våre oppskrifter som feirer denne fantastiske ingrediensen. Enten du er en erfaren hjemmekokk eller en nybegynner, er vår oppskrift på kyllingkraft et perfekt sted å starte ditt kulinariske eventyr

TID

10 min
Forberedelse

4 timer
Tilbereding

4 timer 10 min
Totalt

OPPSKRIFT

Når jeg lager hønsekraft pleier jeg å koke den ganske så godt inn / redusere den slik at den tar mindre plass i kjøleskap eller fryser. Hvis du har isbitposer, kan f.eks fylle hønsekraft i de og ta ut isbiter rett i kjelen.

INFORMASJON
  • Kjøkken: Fransk / Internasjonalt

  • Forberedelser: 10 min

  • Tilberedning: 4 timer

  • Total tid: 4 timer 10 min

INGREDIENSER
  • 2 Høns

  • 3 Store Gulrøtter

  • 2 Stilker Stangselleri

  • 1 Stor Gul løk

  • 1 hel Hvitløk

  • 10-15 hele pepperkorn

  • 3-4 Laurbærblad

  • Vann (så det dekker)

FREMGANGSMÅTE
  • Ta en gryte som er stor nok til at du får presset to høner ned ved siden av hverandre. Ha alle ingrediensene i gryten, og hell på med kaldt vann til det dekker hønene. Hvis du føler for det, kan du ha i noen desiliter hvitvin og en dash Madeira.

  • Kok opp, skru ned palaten og la hønene småkoke i 3-5 timer. Fjern skum av kraften underveis.

  • Ta opp hønene. Husk å ta vare på kjøttet. Sil kraften og kok den inn til en liter. Skum underveis om nødvendig.

NOTATER

Hønsekraft er en god base til mye godt, og mange supper og sauser kan heves til flere hakk.

Kjøttet på hønene her kan du gjerne plukke av skrogene og fryse ned. Bruk det til en hønsefrikasse, kjøtt i en suppe, en taco eller noe annet senere.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka