mars 2014
Kategorier:
Grunnoppskrifter
Supper
Hønsekraft
Gammel høne gir god suppe er det et kroatisk ordtak som heter. Om ordtaket skal tolkes direkte eller i overført betydning skal jeg ikke debattere her, men at gamle verpehøns gir nydelig hønsekraft er hevet over en hver tvil.
Oppdag kunsten å lage hjemmelaget kyllingkraft, en essensiell ingrediens i mange oppskrifter. Fra de dager da grillet kylling var en sjeldenhet, har kyllingkraft alltid vært en viktig del av tradisjonell matlaging. I dag, med økt tilgjengelighet av fersk kylling, er det enklere enn noensinne å lage denne næringsrike og smakfulle kraften hjemme.
I Norge, hvor rundt fire millioner høner årlig blir destruert etter endt eggleggingstjeneste, representerer hjemmelaget kyllingkraft ikke bare en mulighet til å nyte deilig mat, men også en måte å bekjempe ressurssløsing og fremme bærekraftig matforbruk.
Vårt mål er å gjenopplive tradisjonen med å bruke hele kyllingen, og vi starter med en enkel, men smakfull oppskrift på kyllingkraft. Denne grunnleggende oppskriften krever bare en gryte, noen få ingredienser, og litt tålmodighet. Etter 3-5 timer med langsom koking, vil du ha en rik og aromatisk kyllingkraft som kan brukes som base i utallige retter.
Bli med oss i å ‘kreve høna tilbake’ og utforsk våre oppskrifter som feirer denne fantastiske ingrediensen. Enten du er en erfaren hjemmekokk eller en nybegynner, er vår oppskrift på kyllingkraft et perfekt sted å starte ditt kulinariske eventyr
TID
10 min
Forberedelse
4 timer
Tilbereding
4 timer 10 min
Totalt
OPPSKRIFT
Når jeg lager hønsekraft pleier jeg å koke den ganske så godt inn / redusere den slik at den tar mindre plass i kjøleskap eller fryser. Hvis du har isbitposer, kan f.eks fylle hønsekraft i de og ta ut isbiter rett i kjelen.
INFORMASJON
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Hønsekraft er en god base til mye godt, og mange supper og sauser kan heves til flere hakk.
Kjøttet på hønene her kan du gjerne plukke av skrogene og fryse ned. Bruk det til en hønsefrikasse, kjøtt i en suppe, en taco eller noe annet senere.
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Hva er deres favoritt hønseretter?
Hønsefrikasse
Hømsefrikasse er skikkelig digg!