september 2013

Follow me on Instagram for true Italian recipes --> @aurel__lensI'm the 1st defender of the true Neapolitan Pizza ! Go use this photo and spread the good word
Publisert dato: september 22nd, 2013Sist oppdatert: februar 16th, 2024800 ord i artikkelca 4,5 minutters lesetid4 kommentarer on Hjemmelaget napolitansk pizza

SKRIBENT / KOKK

Don Valentin -Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Hjemmelaget napolitansk pizza

Visninger totalt: 1 488Dagens visninger: 2
Intern annonse:

4 kommentarer

 1. Sam Hill 22. september 2013 at 16:15

  Den s? utrolig god ut, blir nok kanskje pizza p? meg neste helg! :D

 2. Hjemmekokklauget.no 22. september 2013 at 16:16

  Fortell oss gjerne hva dere synes om pizza-arikkelen v?r!

 3. Hjemmekokklauget.no 22. september 2013 at 16:20

  Det er godt ? h?re Sam Hill, og vi vil absolutt anbefale fersk Mozzarella!

 4. Don Valentin Tomac 27. september 2013 at 16:41

  Barna tvinger meg til å lage denne pizzaen igjen …

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Pizza er etter hvert blitt en norsk nasjonalrett. Frysediskene bugner over av mer eller mindre gode hel- og halvfabrikata, og hvem husker vel ikke mors hjemmelagede pizza med kjøttdeig og et tjukt lag med Norvegia på toppen? Men, du kan faktisk lage ekte napolitansk pizza hjemme og få til et resultat som ikke skiller seg nevneverdig fra det du får på en virkelig god pizzarestaurant.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
P

izzaen så etter sigende dagens lys i området rundt Napoli for mer enn 2ooo år siden. Nå var ikke det å hive noen rester og kanskje også litt ost noe man utelukkende bedrev i området rundt Napoli, blant annet gjorde man noe lignende i antikke Hellas – og det fines referanser til flatt brød med restemat fra vikingtiden i Norge. Den moderne pizzaen slik vi kjenner den (med tomatsaus) dukket opp på 1800 tallet. Klassikeren Pizza Margherita ble etter sigende til i 1889 da den Napolitanske pizzaiolien Raffaele Esposito ble hyret inn av det kongelige palasset Capodimonte for å lage en pizza til ære for dronning Margherita som var på besøk i byen. Han laget tre forskjellige varianter. Den som falt best i smak hos dronningen var en pizza med tomatsaus, mozzarella og basilikum. Rødt, hvit og grønt som det italienske flagget. Om denne legenden er sann eller ikke er det vel egentlig ingen som vet, men historien er så sjarmerende at jeg velger å tro på den.

Pizza spises over hele verden og i følge analyseselskapeftAC Nielsen er Norge det landet i verden hvor det spises mest pizza per innbygger. I 2004 satte vi til livs 5,4 kilo hver. Hele 50 millioner frossenpizzaer ble solgt det året. Vi konsumerte 22000 tonn frossenpizza, 15000 tonn hjemmelaget pizza og 13000 tonn pizza fra pizzarestauranter.

Temperatur og steking

Det som kjennetegner en god napolitansk pizza, er den tynne bunnen og tomatsausen. Bunnen skal i følge offisielle regler ( ja de finnes faktisk) ikke være tykkere enn 3 millimeter! I tillegg stekes den gjerne på veldig høy varme rundt 485 grader celsius i 60-90 sekunder. De færreste har ovner hjemme som blir så varme. Jeg pleier å sette ovnen på så høy varme som mulig en god time før jeg skal steke pizza . I tillegg har jeg en bakestein. Har du ikke bakestein kan du for eksempel bruke murstein eller uglasserte fliser. Eller du kan steke pizzaen på stekebrett.

Almost ready

Topping

Hva du vil ha på pizzaen din er helt og holdent opp til deg, du kan til og med lage dessertpizza. Skal du lage noen av klassikerne – de er som regel veldig enkle med få ingredienser, er det spesielt viktig at deigen og sausen er helt i toppklasse. Det fines relativt mange napolitanske pizzaiolier som vil hevde at det kun finnes to varianter som kan kalles ekte original pizza, pizza Margherita og pizza Marinara. Slik sett lyver nok tittelen litt, men inspirasjonen til denne artikkelen er uansett de klassiske napolitanske pizzaene. Lengre ned vil du fine en liste over noen klassiske pizzaer og hva de består av. Et lite tips, prøv å begrens deg år du skal toppe pizzaen din. Det blir fort alt for mye fyll, og da flyter den over når du steker den. I tillegg blir den nesten umulig å spise.

Som base til sausen kan du om du vil bruke vår oppskrift på pizzasauseller Sugo de pomodoro. Om du vil kan du også lage en enkel og smakfullsaus ved å fin hakke tomater som du har tatt av skallet og fjernet kjernene. Hakk opp så mange tomater du tror at du vil trenge, finhakk basilikum og smak til med salt. Enklere kan det ikke gjøres. eller du kan bruke oppskriften under. Som det meste jeg baker bruker jeg surdeig i pizzadeigen min siden jeg synes det smaker mye bedre. Jeg pleier også å ha i siktet durumhvtemel eller semule for å få til en skikkelig god tekstur. Når du har vært på en virkelig god pizzarestaurant har du kanskje spist pizza med kjøttboller? Disse kjøttbollene er som regel laget av pølsedeig fra ferske pølser. En slik pølsedeig kan du enkelt lage selv. Det tar to minutter i foodprosessoren.

Follow me on Instagram for true Italian recipes --> @aurel__lensI'm the 1st defender of the true Neapolitan Pizza ! Go use this photo and spread the good word

Noen oppskrifter med på veien

Forslag til pizza du kan forsøke

 • Pizza Marinara: tomatsaus, hvitløk, oregano*

 • Pizza Margherita: tomatsaus, mozzarella, basilikum*

 • Pizza Romana: tomatsaus, mozzarella. ansjos, oregano, oliveolje

 • Pizza Capricciosa: tomatsaus, mozzarella, kokt skinke, champignon, artiskokk, oliven, olivenolje

 • Pizza Quattro formagi: tomatsaus, mozzarella, fontina, gorgonzola, stracchino

 • Pizza Calzone: tomatsaus, mozzarella, kokt skinke, champignion

 • Pizza Quattro stagione: tomatsaus, kokt skinke, artiskokk, blåskjell, champignon, ansjos, oliven

 • Pizza Frutti de mare: Sjømat

 • Dette er bare noen eksempler. Andre toppinger kan være: pløser, pølskjøtt fra ferske pølser,
  parmaskinke ( has på når pizzaen kommer ut av ovnen), ricotta, bacon, spinat, pepperoni og tunfisk.

  * Napoli

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER