april 2024

Publisert dato: april 4th, 2024Sist oppdatert: april 4th, 2024248 ord i artikkelca 1,2 minutters lesetid0 kommentarer on Grønnkålsalat med gulrot og ingefærdressing

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Grønnkålsalat med gulrot og ingefærdressing

Visninger totalt: 37Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Lær hemmeligheten bak kanskje de mest smakfulle ovnsstekte gulrøttene du har kjent: En krydderblanding som forvandler dette enkle tilbehøret til et uimotståelig middagskomplement.

Å tilberede ovnsstekte krydrede gulrøtter er en prosess som fremhever gulrotens sødme og tekstur. I denne oppskriften blir hver bit til en munnfull av komfort og en påminnelse om hjemmekosens varme. Når gulrøttene langsomt karamelliseres i ovnen, forsterkes de naturlige sukkerartene, som i samspill med disse nøye utvalgte krydderne gir et sofistikert og uimotståelig resultat.

TID

4
Porsjoner

10 min
Forberedelse

25 min
Tilberedning

35 min
Totalt

OPPSKRIFT

Nyt vår grønnkålsalat med knasende gulrot og hjemmelaget ingefærdressing – et friskt, næringsrikt og visuelt imponerende måltid.

TIPS OG VARIASJON

  • Bytt ut timian med rosmarin for en annen smaksprofil.
  • For en søtere vri, tilsett en spiseskje honning sammen med olivenoljen før steking.
  • Dryss over hakkede nøtter for ekstra crunch før servering.
  • For en røkt versjon, bruk røkt paprika i stedet for vanlig paprikapulver.
RÅVARER
  • 6 mellomstore gulrøtter, skrellet og delt på langs
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/4 ts malt svart pepper
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts løkpulver
  • 1/4 ts tørket timian
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Plasser de skrellede og delte gulrøttene på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Drizzle med olivenolje og dryss over alle krydderne.
  • Bland godt for å sikre at gulrøttene er jevnt dekket.
  • Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til gulrøttene er møre og kantene er lett karamelliserte.
  • Server varme som et tilbehør til ditt favorittmåltid.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

  • Har du hørt om at noe skal "kuttes i julienne" ? Julienne er en spesiell størrelse på kutt av f.eks. rotgrønnsaker. Fasongen er små staver eller som en fyrstikk med bredde og tykkelse på ca 3x3mm og 3-4 cm lange.

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER