Publisert dato: mai 9th, 2024Sist oppdatert: mai 9th, 2024304 ord i artikkelca 1,5 minutters lesetid0 kommentarer on Grillede fylte paprika

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

VANSKELIGHETSGRAD

Grillede fylte paprika

Visninger totalt: 332Dagens visninger: 1
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Nyt en fargerik og næringsrik middag med våre grillede fylte paprika, perfekt fylt med quinoa, svarte bønner og mais for en vegetarisk fest på grillen.

Grillede fylte paprika er en klassiker som kombinerer ernæringsmessige fordeler med fantastisk smak. Paprika, opprinnelig fra Sør-Amerika, har vært en del av det globale kjøkkenet siden Columbus brakte dem tilbake til Europa. De lyse fargene og den søte smaken gjør dem ideelle for fylling. Denne oppskriften bruker quinoa, en superkorn kjent for sin høye proteinverdi, sammen med svarte bønner og mais, som gir både tekstur og smak samt en rekke helsefordeler.

TID

4
Porsjoner

15 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT

Oppdag oppskriften på grillede fylte paprika, en sunn og fargerik grillrett fylt med næringsrike ingredienser som quinoa, svarte bønner og mais.

TIPS OG VARIASJON

  • Legg til terninger av avokado eller en klatt gresk yoghurt på toppen før servering for ekstra kremethet og smak.
  • For en ikke-vegetarisk versjon, tilsett terninger av grillet kylling eller stekt bacon i fyllet.
  • Bytt ut quinoa med couscous eller bulgur for variasjon.
RÅVARER
  • 4 store paprika, halvert og renset
  • 1,5 dl quinoa, kokt
  • 1,5 dl svarte bønner, kokt eller hermetisert, skyllet
  • 1,5 dl maiskorn, hermetisert eller frossen
  • 0,5 dl rødløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 dl fersk koriander, hakket
  • 0,5 dl olivenolje
  • Saften av en lime
  • Salt og pepper etter smak
  • 0,5 dl revet cheddar eller annen ost (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm grillen til middels varme.
  • I en stor bolle, bland sammen kokt quinoa, svarte bønner, mais, rødløk, hvitløk og koriander.
  • Rør inn olivenolje, limesaft, salt og pepper til fyllet er godt blandet.
  • Fyll hver paprikahalv med quinoa-blanding, og topp med revet ost hvis ønskelig.
  • Plasser paprikaene på en grillmatte eller aluminiumsfolie på grillen.
  • Grill paprikaene i ca. 15-20 minutter, eller til paprikaene er myke og fyllet er gjennomvarmt.
  • Server varmt, garnert med ekstra koriander hvis ønskelig.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka