Publisert dato: april 4th, 2024Sist oppdatert: april 4th, 2024261 ord i artikkelca 1,3 minutters lesetid0 kommentarer on Gado gado – En Indonesisk klassiker

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Gado gado – En Indonesisk klassiker

Visninger totalt: 45Dagens visninger: 3
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

I ‘Gado Gado’ finner man en sammensmelting av Indonesias rike smakspalett, der knasende gulrøtter og en robust peanøttsaus forenes i et fargerikt og næringsrikt måltid.

Indonesias 'Gado Gado' er en kulinarisk skatt, en salat som er like variert som øyriket selv. Rettens hjerte er dens friske og dampede grønnsaker og den karakteristiske peanøttsausen, en blendende kombinasjon av søte, krydrede og salte smaker som danser sammen i hver bit.

TID

4
Porsjoner

30 min
Forberedelse

15 min
Tilberedning

45 min
Totalt

OPPSKRIFT

Gado Gado, en næringsrik indonesisk grønnsaksalat med hjemmelaget peanøttsaus, byr på friskhet og smak i hver bit.

TIPS OG VARIASJON

  • Bruk en blanding av rå og dampede grønnsaker for tekstur.
  • Erstatt palmesukker med brunt sukker hvis nødvendig.
  • For et vegansk alternativ, utelat egg og bruk vegansk prawn crackers.
  • Tilsett chili for ekstra varme i peanøttsausen.
RÅVARER
  • 200g gulrøtter, skivet
  • 150g grønne bønner, trimmet
  • 200g kokte poteter, skivet
  • 100g kokt tofu, i terninger
  • 100g kokte egg, delt i to
  • 100g fersk spinat
  • 150g peanøtter, ristet og malt til peanøttsaus
  • 1 ss tamarind pasta
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss palmesukker
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 250ml kokosmelk
  • Friterte sjalottløk for garnityr
  • Prawn crackers til servering
FREMGANGSMÅTE
  • Damp gulrøtter og grønne bønner til de er møre.
  • Anrett de kokte potetene, tofu, egg, og spinat i en stor bolle eller på et serveringsfat.
  • Lag peanøttsaus ved å kombinere malt peanøtter, tamarind, soyasaus, palmesukker, hvitløk og kokosmelk i en panne og varm opp til det tykner.
  • Hell peanøttsausen over grønnsakene rett før servering og topp med friterte sjalottløk.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka