april 2013
Kategorier:
Brød og småbakst
Surdeig

Surdeigsfocaccia: Lag autentisk italiensk Focaccia hjemme
Utforsk hemmelighetene bak å lage den ultimate focacciaen med surdeig. Lær hvordan denne italienske klassikeren får et løft i både smak og tekstur når den er laget med surdeig. Fra opprinnelsen i Liguria til ditt eget kjøkken, finn ut hvorfor focaccia på surdeig vil bli din nye frokostfavoritt
Focaccia er en kulinarisk perle fra Italia, nærmere bestemt fra Liguria-regionen. Det er en type brød som har eksistert i hundrevis av år, en klassiker som har bestått tidens prøve. Så, det er ikke rart at du har sikkert smakt den på et tidspunkt. Men kvaliteten kan variere enormt. Du har sannsynligvis støtt på alt fra tørre, kjedelige versjoner til deigete varianter som mangler den unike smaken og teksturen som skiller en ekte focaccia fra resten. Om du er virkelig heldig, har du kanskje fått gleden av å smake en fra et av de gode håndverksbakeriene, som virkelig vet hva de driver med.
Focaccia på surdeig: Et løft for smaksløkene
Men har du noen gang spist en focaccia laget med ren surdeig? Det kan være en game changer. Du lurer kanskje på om det virkelig er verdt tiden og innsatsen det tar å bake focaccia med surdeig fra bunnen av. Vel, når du først har fått en bit av denne himmelske kreasjonen, er jeg temmelig sikker på at du vil finne det vanskelig å gå tilbake til de ferdigkjøpte eller halvfabrikata variantene. Det er fordi surdeig tilfører en kompleksitet til brødet som gjær simpelthen ikke kan matche. Det gir en skikkelig fyldig smak og en konsistens som er både myk og har god tyggemotstand.
Hva angår tidsforbruket, er mesteparten av det faktisk passiv tid. Den tiden deigen bruker på å heve, er tid du kan bruke til andre aktiviteter. Så, selv om det kan virke som en lang prosess, tar den aktive arbeidstiden for å lage en surdeigsfocaccia bare en snau halvtime. Og hvis du planlegger litt i forveien og etterhever deigen i kjøleskapet, kan du se fram til en frokost som setter standarden for resten av dagen. Forestill deg å starte morgenen med en fersk focaccia rett ut av ovnen – en frokost helt uten sidestykke!
Så der har du det. Oppskrift på surdeig finner du selvfølgelig her. Med en god oppskrift og litt tålmodighet kan du ta focacciaen din til et nytt nivå, og du vil trolig oppdage at det er vanskelig å bli fornøyd med noe mindre. Merk at surdeigen vi har brukt i denne oppskriften har en hydrering på 100%.
TID
25 min
Forberedelse
20 min
Tilberedning
45 min
Totalt
Hvordan lage Focaccia med surdeig: En Italiensk klassiker med en ny Vri
Lær å lage en uimotståelig focaccia med nesten ren surdeig. Denne guiden tar deg gjennom hvert trinn, fra heving til steking, og avslører hvorfor surdeig gir brødet en overlegen smak og tekstur. Perfekt for frokost eller som tilbehør til enhver rett.
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Nyt din hjemmelagde focaccia med surdeig og urteolje! Perfekt for frokost, som tilbehør til måltider, eller som en snack
Serveringsforslag
Antipasto assortert: Server focacciaen sammen med en antipasto-tallerken fylt med forskjellige oster, pølser og oliven.
Suppe akkompagnement: En skive focaccia er deilig sammen med en bolle varm suppe, som for eksempel tomat- eller minestrone suppe.
Grillet kjøtt eller fisk: Bruk focacciaen som et sidebrød for grillet kjøtt eller fisk. Det vil suge opp alle de deilige saftene.
Salat og foccacia: En enkel, frisk salat med en vinegrette som speiler urtene i focacciaen kan være et flott par.
Bruschetta-stil: Server focacciaen skåret i mindre biter, toppet med en blanding av tomat, basilikum, hvitløk, og en dråpe balsamico.
Forslag til Topping (før steking)
Oliven og rosmarin: Sorte eller grønne oliven i kombinasjon med fersk rosmarin.
Sol-tørkede tomater og feta: Litt sol-tørkede tomater og smuldret fetaost for en middelhavs-vri.
Parmesan og hvitløk: Rasp litt parmesan og legg på noen tynne skiver hvitløk.
Potet og rosmarin: Tynne skiver kokt potet med rosmarin og havsalt er en klassisk italiensk topping.
Rødløk og cherrytomater: Tynne skiver rødløk og halverte cherrytomater gir både farge og smak.
Over 1500 har tittet p? v?r oppskrift p? Foccacia. Det liker vi!
“Gni den inn med hvitløk” – kan du utdype dette litt? Mener du/dere at man skal gni et hvitløksfedd på overflaten, eller er det noen mer utspekulerte metoder? Høres i hvert fall veldig godt ut :)
Ja :)
Skrell et hvitløksfedd, og gni det over så mye av focacciaen som mulig. Det gir en liten ekstra piff.