september 2013
Kategorier:
Brød og småbakst
Laugets utvalgte
Surdeig
Firkorn surdeigsbrød
Av og til lykkes man på første forsøk når man skal lage en ny brødoppskrift, men det er sjelden. Firefrøbrød er en av de jeg har slitt lenge med. Endelig har jeg klart å kommme frem til en oppskrift som jeg synes er god nok til å kunne deles med dere.
FFirekornbrød, eller brød med fire forskjellige korn/frø er noe jeg har hatt under utvikling en god stund nå. Jeg har ikke vært fornøyd med de forsøkene, eller fadesene om du vil, jeg har hatt til nå, og har derfor valgt å spare dere for disse. Som de fleste andre brød jeg baker bakes også dette på ren surdeig.
Oppskrift på hvordan du lager en surdeig finner du her. Noe av problemet har vært at mel og frø absorberer vann forskjellig. Jeg har også slitt litt med forholdet mellom sammalt mel og siktet mel. Mine tidligere forsøk har blitt for grove (frøene bidrar til det), for tørre, ikke blitt luftige nok – eller det har vært et eller annet som jeg har vært mindre fornøyd med. Nå gleder jeg meg til å presentere en oppskrift for dere (selv om den er enkel) som jeg er virkelig stolt av.
OPPSKRIFT
Firkornbrød er et godt, saftig og sunt brød. I stedet for å lage to brød, kan du klemme ut hele deigen i en smurt langpanne slik man gjør med en focaccia.
INFORMASJON
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Surdeigsbrød har flere helsemessige egenskaper. Siden glutenet er fermentert, kn de fleste med hveteintolleranse spise surdeigsbrød. Surdeigsbrød kan også bidra til å regulere blodsukkeret. Firefrøbrød inneholder i tillegg sunne vegetabilske oljer og sporstoffer fra frøene.
Del denne oppskriften
RELATERTE PRODUKTER
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Vi hadde en ?rliten hickup, men n? er oppskriften der.
Hei! Pr?vde ? lage dette ig?r. Men br?dene hevet seg ikke noe s?rlig. Ble gode p? smak, men veldig kompakte. Mistenker at det kanskje var den lyse surdeigen min som ikke var klar. Tenkte ? pr?ve igjen med den grove surdeigsstarteren, men da b?r jeg kanskje bruke mindre surdeig? siden denne lukter mer, og har en surere smak enn den lyse.
Hei Guri!
Hvis br?dene ikke hever noe serlig, er det som regel en av to ting det dreier seg om. En litt svak surdeig, eller at hevetiden har v?rt for kort.
Synd at br?dene dine ble kompakte, h?per at det g?r bedre neste gang.