Publisert dato: november 21st, 2012Sist oppdatert: januar 8th, 2024664 ord i artikkelca 3,3 minutters lesetid0 kommentarer on Ferske vårruller

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Ferske vårruller

Visninger totalt: 420Dagens visninger: 5
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Begynner du å bli lei av wraps i alle mulige varianter eller har du prøvd å fylle pannekaker med alt fra vaniljekrem til kongekrabbe? Da er det kanskje på tide å teste ut ferske vårruller. Dette er mer til inspirasjon, enn å anse som en oppskrift. Håper du lar deg inspirere!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Photo by timolina on Adobe Stock

F

erske vårruller lager du med rispapir. Rispapir kan du skaffe i de større dagligvareforetninger, men det er billigere om du går til en asiatisk forretning. Rispapir kan være litt vanskelig å jobbe med. Trikset er at du så vidt skal legge det i bløt lenge nok til at det begynner å bli mykt og enkelt lar seg legge utover på et fuktig kjøkkenhåndkle. Litt for lenge og det klistrer seg sammen, litt for kort og det vil knekke når du lager vårrullene.

Det er nesten ikke grenser for hva du kan fylle disse med. And, kylling, reker, blåskjell, laks, pulled pork, grillribbe og biff. Når det kommer til grønnsaker er det bare å slippe seg løs. Du kan for eksempel bruke agurk, vårløk, gulrot, litt umoden mango, avokado, granateple og salat. Jeg synes at det er en fordel å strimle alt fint. Da slipper du å stikke hull på det delikate rispapiret. Det er også godt å ha i litt glassnudler som du hakker opp.

Hoisin og sweet chilisaus er gode sauser, eller du kan lage din egen!

Når du skal lage vårrullene begynner du med å legge fyllet i en stripe på rispapiret. Pass på at det er igjen noen centimeter til bretten. Ha litt saus over. Brett rispapiret inn fra venstre. Brett så inn nederste halvdel over fyllet. Gjenta med øverste halvdel.

TID

20 min
Forberedelse

15 min
Tilberedning

35 min
Totalt

OPPSKRIFT

Oppdag en smakfull og sunn opplevelse med våre ferske vårruller. Disse lette og sprø rollene er fylt med friske grønnsaker, saftige reker og aromatisk urter, pakket inn i delikate rispapirark. En herlig blanding av smaker og teksturer som vil glede smaksløkene dine. Enkel å forberede og enda enklere å nyte!

INFORMASJON
  • Kjøkken: Asian

  • Forberedelser: 20 min

  • Tilberedning: 15 min

  • Total tid: 35 min

INGREDIENSER
  • 10 rispapirark
  • 200 gram tynne risnudler
  • 10 store reker, kokt og delt i to
  • 1 kopp tynne strimler agurk
  • 1 kopp tynne strimler gulrot
  • 1 kopp strimlet isbergsalat
  • 1/2 kopp fersk mynteblader
  • 1/2 kopp fersk korianderblader
  • Dippsaus som hoisin, sweet chilisaus eller peanøttsaus til dypping
FREMGANGSMÅTE
FORBEREDELSER
  • Kok risnudlene etter anvisningen på pakken. Skyll dem i kaldt vann og la dem renne godt av.
  • Forbered alle ingrediensene ved å skjære dem i tynne strimler og ha dem klare for montering.
  • Fyll en stor bolle med varmt vann. Du vil senere bruke denne til å bløtlegge rispapiret.
MONTERING
  • Dypp et rispapirark raskt i det varme vannet for å bløtlegge det. Det blir mykt på bare noen sekunder.
  • Legg det bløtlagte rispapiret på en ren og fuktig overflate, for eksempel et fuktig kjøkkenhåndkle.
  • Legg en liten mengde av hver ingrediens (risnudler, agurk, gulrot, salat, mynte, koriander og en halv reke) i midten av rispapiret.
  • Brett forsiktig sidene av rispapiret innover, deretter rull opp vårrullen stramt fra bunnen. Pass på å rulle forsiktig, men stramt, slik at ingrediensene ikke faller ut.
  • Gjenta prosessen med de gjenværende ingrediensene til du har laget alle vårrullene.

  • Server vårrullene med din valgte dippesaus (hoisin, sweet chilisaus eller peanøttsaus).

NOTATER

Mulige Variasjoner: Det er mange måter å tilpasse vårrullene etter din smak og preferanser. Her er noen ideer til variasjoner:

  1. Vegetariske vårruller: Bytt ut reker med stekt tofu eller avokado for en vegetarisk versjon.
  2. Proteinalternativer: Prøv med kylling, biff eller marineret tempeh i stedet for reker.
  3. Sausvariasjoner: Eksperimenter med forskjellige dippesausalternativer som søt chilisaus, peanøttsaus, eller en frisk lime- og ingefærdressing.
  4. Ingefær og hvitløk: Legg til litt finhakket ingefær og hvitløk i fyllet for ekstra smak.
  5. Frisk frukt: Legg til tynne skiver av friske frukt som mango eller eple for en søt kontrast.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

  • Rispapir, også kjent som bánh tráng på vietnamesisk, er et tynt, gjennomsiktig ark laget av ris. Det er en viktig ingrediens i asiatiske kjøkken, spesielt i land som Vietnam, Thailand og Kambodsja. Rispapir brukes vanligvis til å lage vårruller og som en innpakning for forskjellige ingredienser. Bruk: Rispapir brukes hovedsakelig til å lage vårruller, som er populære i Sørøst-Asia. For å lage vårruller, bløtlegges rispapiret i varmt vann for å gjøre det mykt og fleksibelt. Deretter legges en rekke ingredienser [...]

  • Risnudler er en type nudler laget hovedsakelig av ris, og de er mye brukt i asiatiske retter. De er tynne og gjennomsiktige når de er kokt, og de har en mild smak som gjør dem allsidige og egnet til både supper og wokretter. Opprinnelse: Risnudler har sin opprinnelse i Sørøst-Asia, spesielt i land som Vietnam, Thailand og Kambodsja. De ble trolig først laget for hundrevis av år siden som en del av den asiatiske kulturen og matlagingstradisjonen. Bilde: Bakd&Raw by [...]

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER