november 2012
Kategorier:
fest og morro
Fingermat
Kjapt og enkelt
Sunt og godt
Ferske vårruller
Begynner du å bli lei av wraps i alle mulige varianter eller har du prøvd å fylle pannekaker med alt fra vaniljekrem til kongekrabbe? Da er det kanskje på tide å teste ut ferske vårruller. Dette er mer til inspirasjon, enn å anse som en oppskrift. Håper du lar deg inspirere!
erske vårruller lager du med rispapir. Rispapir kan du skaffe i de større dagligvareforetninger, men det er billigere om du går til en asiatisk forretning. Rispapir kan være litt vanskelig å jobbe med. Trikset er at du så vidt skal legge det i bløt lenge nok til at det begynner å bli mykt og enkelt lar seg legge utover på et fuktig kjøkkenhåndkle. Litt for lenge og det klistrer seg sammen, litt for kort og det vil knekke når du lager vårrullene.
Det er nesten ikke grenser for hva du kan fylle disse med. And, kylling, reker, blåskjell, laks, pulled pork, grillribbe og biff. Når det kommer til grønnsaker er det bare å slippe seg løs. Du kan for eksempel bruke agurk, vårløk, gulrot, litt umoden mango, avokado, granateple og salat. Jeg synes at det er en fordel å strimle alt fint. Da slipper du å stikke hull på det delikate rispapiret. Det er også godt å ha i litt glassnudler som du hakker opp.
Hoisin og sweet chilisaus er gode sauser, eller du kan lage din egen!
Når du skal lage vårrullene begynner du med å legge fyllet i en stripe på rispapiret. Pass på at det er igjen noen centimeter til bretten. Ha litt saus over. Brett rispapiret inn fra venstre. Brett så inn nederste halvdel over fyllet. Gjenta med øverste halvdel.
TID
20 min
Forberedelse
15 min
Tilberedning
35 min
Totalt
OPPSKRIFT
Oppdag en smakfull og sunn opplevelse med våre ferske vårruller. Disse lette og sprø rollene er fylt med friske grønnsaker, saftige reker og aromatisk urter, pakket inn i delikate rispapirark. En herlig blanding av smaker og teksturer som vil glede smaksløkene dine. Enkel å forberede og enda enklere å nyte!
INFORMASJON
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
FORBEREDELSER
MONTERING
NOTATER
Mulige Variasjoner: Det er mange måter å tilpasse vårrullene etter din smak og preferanser. Her er noen ideer til variasjoner:
- Vegetariske vårruller: Bytt ut reker med stekt tofu eller avokado for en vegetarisk versjon.
- Proteinalternativer: Prøv med kylling, biff eller marineret tempeh i stedet for reker.
- Sausvariasjoner: Eksperimenter med forskjellige dippesausalternativer som søt chilisaus, peanøttsaus, eller en frisk lime- og ingefærdressing.
- Ingefær og hvitløk: Legg til litt finhakket ingefær og hvitløk i fyllet for ekstra smak.
- Frisk frukt: Legg til tynne skiver av friske frukt som mango eller eple for en søt kontrast.