desember 2023

Publisert dato: desember 17th, 2023Sist oppdatert: februar 16th, 2024184 ord i artikkelca 1 minutters lesetid0 kommentarer on Enkel paideig

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Enkel paideig

Visninger totalt: 121Dagens visninger: 5
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

En god paideig er grunnlaget for enhver deilig pai. Denne enkle oppskriften gir en sprø og smakfull paibunn som kan brukes til både søte og salte fyll. Med bare noen få grunnleggende ingredienser og en enkel fremgangsmåte, kan du lage en perfekt paideig som vil løfte enhver paioppskrift.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

TID & INFORMASJON

1
Paibunn

15 min
Forberedelse

30 min
Tilberedning

min 45 min
Totalt

OPPSKRIFT

INGREDIENSER
  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør, kuttet i små terninger
  • 1/2 ts salt
  • 2-3 ss kaldt vann
FREMGANGSMÅTE
  • Bland hvetemel og salt i en stor bolle.
  • Tilsett de kalde smørterningene til melet. Bruk fingertuppene til å gni smøret inn i melet til blandingen ligner grove brødsmuler.
  • Tilsett kaldt vann, en spiseskje av gangen, og bland raskt sammen til deigen begynner å samle seg. Tilsett kun nok vann til at deigen akkurat kommer sammen.
  • Form deigen til en disk, pakk den inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
  • Når deigen er klar, kjevle den ut på en lett melet overflate til ønsket tykkelse og bruk den i din paioppskrift.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER