november 2012
Kategorier:
Kjapt og enkelt
Småretter
Croque Monsieur
Når man kommer hjem etter en lang dag i skogen sammen med barna, frister det ikke bestandig å dra i gang en enorm middag. Det var nærmest en lykkefølelse da jeg åpnet kjøkkenskapet og oppdaget at vi hadde alt for mye brød der inne. Brød som er noen dager gammelt kan man bruke til å lage mye godt slik som; brødpudding, arme riddere, krutonger, brød gratinert med ost til løksuppe, fortykningsmiddel i suppe og mye mer. Denne gangen falt valget på Croques Monsieur.
Croques monsieur er skikkelig trøstemat. Det er noe med den fantastiske kombinasjonen av eggete brød, skinke og smeltet ost som ufrivillig får meg til å kroke meg sammen og si mmmm. Det er en rett som på en ypperlig måte lar deg bruke diverse osteskalker du måtte ha og gammelt brød du ellers ville ha kastet. At denne enkle retten er så skammelig god er nesten en fornærmelse mot gastronomiske luksus varer. Hadde jeg fått valget mellom å leve på russisk kaviar eller dette resten av livet, hadde croquen gått av med en brakseier. Du kan endre smakssammensetningen i denne retten i det uendelige ved å bruke forskjellige oster og krydder. Prøv deg frem og finn din favoritt!
TID
5 min
Forberedelse
15 min
Tilberedning
20 min
Totalt
OPPSKRIFT
Krydderne jeg bruker i eggblandingen er mine favoritter. Prøv deg frem med det du liker! Jeg er også glad i å smøre skivene med sennep.
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Bruk gjerne daggammelt brød. Du finner flere av våre brødoppskrifter her
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Denne skal lages til frokost i morgen. :) H?res veldig, veldig godt ut!
Akkurat hva man trenger en kald h?stmorgen!
Ikke for ? v?re masete og s?r men s? vidt jeg vet er forskjellen p? croque monsieur og croque madame at monsieur er uten egg…
Noen ganger dyppes den i egg og andre ikke Croque Madame serveres med speilegg p? toppen.
og Croque Hawai med skive ananas p? toppen under egget.
Herlig:))
Mmm… Veldig godt! :)