HjemOppskriftKjapt og enkelt, SmåretterCroque Monsieur

Croque Monsieur

november 2012

Croque Monsieur
Publisert dato: november 18th, 2012Sist oppdatert: september 6th, 2021674 ord i artikkelca 3.4 minutters lesetid7 kommentarer

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget - Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

OPPSKRIFTSDETALJER

Hva syns du?

Foreløpig ingen stemmer. Vær den første!
Vennligst vent...

Croque Monsieur

Annonse:

7 kommentarer

  1. Pernille Berg 20. november 2012 at 00:01

    Mmm… Veldig godt! :)

  2. May-lisbet Andersen 19. november 2012 at 17:58

    Herlig:))

  3. Piet Deprez 19. november 2012 at 13:06

    og Croque Hawai med skive ananas p? toppen under egget.

  4. Don Valentin Tomac 19. november 2012 at 13:01

    Noen ganger dyppes den i egg og andre ikke Croque Madame serveres med speilegg p? toppen.

  5. Heidi Dupouey-Knutsen 19. november 2012 at 12:52

    Ikke for ? v?re masete og s?r men s? vidt jeg vet er forskjellen p? croque monsieur og croque madame at monsieur er uten egg…

  6. PernilleBerg 19. november 2012 at 02:06

    Denne skal lages til frokost i morgen. :) H?res veldig, veldig godt ut!

Legg igjen en kommentar

Når man kommer hjem etter en lang dag i skogen sammen med barna, frister det ikke bestandig å dra i gang en enorm middag. Det var nærmest en lykkefølelse da jeg åpnet kjøkkenskapet og oppdaget at vi hadde alt for mye brød der inne. Brød som er noen dager gammelt kan man bruke til å lage mye godt slik som; brødpudding, arme riddere, krutonger, brød gratinert med ost til løksuppe, fortykningsmiddel i suppe og mye mer. Denne gangen falt valget på Croques Monsieur.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Croques monsieur er skikkelig trøstemat. Det er noe med den fantastiske kombinasjonen av eggete brød, skinke og smeltet ost som ufrivillig får meg til å kroke meg sammen og si mmmm. Det er en rett som på en ypperlig måte lar deg bruke diverse osteskalker du måtte ha og gammelt brød du ellers ville ha kastet. At denne enkle retten er så skammelig god er nesten en fornærmelse mot gastronomiske luksus varer. Hadde jeg fått valget mellom å leve på russisk kaviar eller dette resten av livet, hadde croquen gått av med en brakseier. Du kan endre smakssammensetningen i denne retten i det uendelige ved å bruke forskjellige oster og krydder. Prøv deg frem og finn din favoritt!

TID

5 min
Forberedelse

15 min
Tilberedning

20 min
Totalt

OPPSKRIFT

Krydderne jeg bruker i eggblandingen er mine favoritter. Prøv deg frem med det du liker! Jeg er også glad i å smøre skivene med sennep.

INGREDIENSER
  • 8 Brødskiver

  • 4 Egg

  • 1 dl Melk

  • 1 ss Sweet chilisauce

  • Ost skivet

  • 4 skiver Skinke

  • Sennep

  • Salt og nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE
  • Varm en stor stekepanne på medium varme. Ha i godt med olje.

  • Pisk sammen egg, melk og krydder. Gjerne i en stor firkantet boks.

  • Smør brødskivene med sennep. Legg på et lag med ost. Ha på skinke og et nytt lag ost med en brødskive på toppen slik at du får en sandwich.

  • Dypp sandwichene på begge sider i eggeblandingen. Jeg pleier å dytte de litt frem og tilbake slik at de blir godt dekker av eggeblandingen.

  • Legg de i stekepannen og stek i cirka 5 minutter på hver side under lokk.

NOTATER

Bruk gjerne daggammelt brød. Du finner flere av våre brødoppskrifter her

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

Noen av våre oppskrifter kan inneholder ord som ikke er like godt kjent for alle. I de tilfeller vil vi kunne legge til en forklaring i Kjøkkenordboka vår.

Hele Kjøkkenordboka finner du her

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER