februar 2024
Kategorier:
Bærekraftig mat
Fingermat
Kjapt og enkelt
Sunt og godt
Ceviche – En frisk og syrlig sjømatsdelikatesse
Ceviche har lenge vært en stolthet i det peruanske kjøkken, kjent for sin svært enkle tilberedning med med komplekse smaker. Denne oppskriften tar deg gjennom hvordan du lager en tilnærmet autentisk ceviche hjemme, men med fisk tilgjengelig i Norge.
Ceviche, en av de mest ikoniske rettene fra Peru, er en kulinarisk skatt som har vunnet hjerter verden over. Denne retten er et strålende eksempel på hvordan enkle, friske ingredienser kan forvandles til et gourmetmåltid. Historien om ceviche strekker seg flere hundreår tilbake, og er dypt forankret i Perus kystkultur. Den tradisjonelle metoden for å marinere rå fisk i sitrusjuice har ikke bare vært en måte å tilberede fisk på, men også en teknikk for konservering.
Bærekraft og helse står sentralt i valget av ingredienser for ceviche. I Norge er det mest bærekraftig å velge lokale fiskearter som lange eller havabbor. Men laks og ørrett fungerer også. Bare husk, fersk fisk!
I tillegg er ceviche en kraftpakke av ernæring, rik på protein, omega-3-fettsyrer, og vitamin C, takket være den friske fisken og sitrusjuicen.
TID
4
Porsjoner
30 min
Forberedelse
15-20 min
Marinering
50 min
Totalt
OPPSKRIFT
Oppdag hvordan du lager autentisk peruansk ceviche med denne enkle oppskriften. Frisk, bærekraftig og full av smak, ceviche er det perfekte sunne måltidet.
TIPS OG VARIASJON
RÅVARER
FREMGANGSMÅTE
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka