Publisert dato: april 4th, 2024Sist oppdatert: april 4th, 2024257 ord i artikkelca 1,3 minutters lesetid0 kommentarer on Ceebu jen – En Senegalsk klassiker

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Ceebu jen – En Senegalsk klassiker

Visninger totalt: 611Dagens visninger: 4
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Ceebu Jen, et hjertelig måltid fra Senegal, forener sjøens gaver med jordens grøde i en fargerik og smakfull rett som feirer fellesskap og tradisjon.

Ceebu Jen, betyr direkte oversatt 'ris og fisk', er Senegals nasjonalrett og et vitnesbyrd om nasjonens kjærlighet til ferske ingredienser og robuste smaker. Denne retten forteller historien om Senegals rike fiskefarvann og dens frodige jordbruksland, der rettens hovedkomponenter - fisk og grønnsaker - er hentet fra.

TID

4
Porsjoner

15 min
Forberedelse

45 min
Tilberedning

60 min
Totalt

OPPSKRIFT

Utforsk smakene av Senegal med Ceebu Jen, en rik og smakfull blanding av fisk, ris og grønnsaker, full av ernæring og kultur.

TIPS OG VARIASJON

  • Bytt ut hvit fisk med annen sjømat som reker eller skalldyr.
  • For en vegetarisk versjon, bruk kikærter istedenfor fisk.
  • Tilsett en klype cayenne for ekstra varme.
  • Server med en side av syltede grønnsaker for en frisk kontrast.
RÅVARER
  • 500g hvit fisk, i fileter
  • 300g jasminris
  • 4 mellomstore gulrøtter, skivet
  • 2 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 aubergine, i terninger
  • 50ml vegetabilsk olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l vann
  • Salt og pepper etter smak
  • Fersk persille for garnityr
FREMGANGSMÅTE
  • Forvarm ovnen til 180°C for fisk.
  • Krydre fisken med salt og pepper, og bak i ovnen til den er ferdig, ca. 20 minutter.
  • Sautere løk og hvitløk i olje til de er gylne, tilsett deretter ris og stek i noen minutter.

  • Tilsett tomatpuré, vann og la det koke.
  • Bland inn skivet gulrøtter, paprika og aubergine, la det simre til grønnsakene er møre og ris er kokt.
  • Server risblandingen med fisk på toppen, garnert med fersk persille.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka