HjemOppskriftKjapt og enkeltBruschetta med tomatsalat og mozarella

Bruschetta med tomatsalat og mozarella

Kategorier:
Kjapt og enkelt

oktober 2012

bruschetta
Publisert dato: oktober 31st, 2012Sist oppdatert: september 6th, 2021768 ord i artikkelca 3.8 minutters lesetid5 kommentarer

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget - Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

OPPSKRIFTSDETALJER

Hva syns du?

Gjennomsnitt: 5.00/5. Fra 1 stemme.
Vennligst vent...

Bruschetta med tomatsalat og mozarella

Annonse:

5 kommentarer

  1. Hjemmekokklauget.no 2. november 2012 at 01:27 - Reply

    Det burde vi self?lgelig ha tenkt p? Sergio Cavallaro :)

  2. Sergio Cavallaro 1. november 2012 at 21:49 - Reply

    Dere kunne ha spurt meg ;) Bruschetta of course og “sch” leses som “sk” p? italiensk ;)

  3. Thomas Klingen 1. november 2012 at 00:19 - Reply

    Spennende måte å lage bruchetta på ;) Dette må prøves! Jeg lager det på en helt annen måte, men da kan du nesten ikke møte noen som ikke har spist bruchetta den dagen!

  4. Hjemmekokklauget.no 1. november 2012 at 00:12 - Reply

    Audun Skorstad n? har vi f?tt r?d fra korrekturlesere og f?tt tilbakemelding p? at Bruchetta faktisk er det norske ordet men at flere og flere faktisk g?r over og bruker det engelske : Bruschetta. Det skal vi selvsagt ogs? gj?re etterhvert. Innlegget kommer til ? bli redigert n?r tiden tillater det. :)

  5. Audun Skorstad 31. oktober 2012 at 23:42 - Reply

    Bruschetta ;)

Legg igjen en kommentar

Denne kan lages liten, og den kan lages stor.
Uansett er dette en smaksbombe som passer i enhver anledning.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Du trenger daggammelt brød, fersk buffalomozzarella, litt salt, pepper, olivenolje og balsamico. I tillegg til tomatsalat da, en ekte smaksbombe.
Når du har laget Bruschetta og tomatsalat, anretter du bruschetta med rikelig tomatsalat, en skive buffalomozzarella, noen dråper olivenolje og balsamico. Strø over litt salt og pepper før du serverer.

TID

5 min
Forberedelse

10 min
Tilberedning

15 min
Totalt

OPPSKRIFT – Bruschetta

INGREDIENSER
  • 4 skiver brød

  • 1 fedd hvitløk

  • 2-3 ss olivenolje

  • 2 ts maldonsalt

FREMGANGSMÅTE
  • Del skivene i passende biter, fjern skorpene. Gni skivene med hvitløksfeddet, press feddet og fordel det over skivene. Strø over litt maldonsalt, og noen dråper olivenolje.

  • Stekes i ovnen på bakepapir og rist. Gjerne under grill i 3-7 minutter.
    Når de er litt lys gyldne. Ta de ut, snu skivene og gjenta stekingen på den andre siden. Ta de ut og la de tørke.

NOTATER

Du kan bruke skiver av baguett, rundstykke, chiabatta, brød og surdeigsbrød. Hva du måtte ønske.

OPPSKRIFT – Tomatsalat

INGREDIENSER
  • 1 pakke soltørket tomat

  • 100 gram parmesan

  • 2ss pinjekjærner

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 gram cherrytomater

  • 2 ss sukker

  • 2 ss rapsolje

  • Salt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE
  • Ha cherrytomater, sukker, salt og olje i en liten kjele og kok de til de er møre ca 10 minutter.

  • Mens cherrytomaten koker har du soltørket tomat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, salt, pepper og olje i en blender, og kjør til en pesto. Du kan eventuelt bruke stavmikser.

  • La cherrytomatene avkjøle seg litt, og løft de ut av kjelen og mos de forsiktig inn i pestoen.

  • Smak til med salt og pepper

  • Anrett med bruchetta

NOTATER

Du kan også prøve å smake denne til med ulike ferske urter som f.eks. basilikum eller rosmarin.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

Noen av våre oppskrifter kan inneholder ord som ikke er like godt kjent for alle. I de tilfeller vil vi kunne legge til en forklaring i Kjøkkenordboka vår.

Hele Kjøkkenordboka finner du her

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER