oktober 2012
Kategorier:
Kjapt og enkelt
Bruschetta med tomatsalat og mozarella
Denne kan lages liten, og den kan lages stor.
Uansett er dette en smaksbombe som passer i enhver anledning.
Du trenger daggammelt brød, fersk buffalomozzarella, litt salt, pepper, olivenolje og balsamico. I tillegg til tomatsalat da, en ekte smaksbombe.
Når du har laget Bruschetta og tomatsalat, anretter du bruschetta med rikelig tomatsalat, en skive buffalomozzarella, noen dråper olivenolje og balsamico. Strø over litt salt og pepper før du serverer.
Vi har bl.a. en oppskrift på et fantastisk italiensk brød: Pane Pugliese som er perfekt til en Bruscetta
Drikkeforslag
Vin:
- Hvit: En Sauvignon Blanc med sin friskhet og syrlighet vil komplementere tomatens syrlighet og basilikumens friskhet.
- Musserende: En tørr Prosecco vil tilføre en forfriskende og lett brusende effekt som matcher bruschettaens letthet.
Alkoholfritt: En tomatbasert Virgin Mary vil speile bruschettaens hovedingrediens og beholde den friske og krydrede profilen.
TID
5 min
Forberedelse
10 min
Tilberedning
15 min
Totalt
OPPSKRIFT – Bruschetta
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Du kan bruke skiver av baguett, rundstykke, chiabatta, brød og surdeigsbrød. Hva du måtte ønske.
OPPSKRIFT – Tomatsalat
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Du kan også prøve å smake denne til med ulike ferske urter som f.eks. basilikum eller rosmarin.
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Bruschetta ;)
Audun Skorstad nå har vi fått råd fra korrekturlesere og fått tilbakemelding på at Bruchetta faktisk er det norske ordet men at flere og flere faktisk går over og bruker det engelske : Bruschetta. Det skal vi selvsagt også gjøre etterhvert. Innlegget kommer til å bli redigert når tiden tillater det. :)
Spennende måte å lage bruchetta på ;) Dette må prøves! Jeg lager det på en helt annen måte, men da kan du nesten ikke møte noen som ikke har spist bruchetta den dagen!
Dere kunne ha spurt meg ;) Bruschetta of course og “sch” leses som “sk” p? italiensk ;)
Det burde vi selfølgelig ha tenkt på Sergio Cavallaro :)