OPPSKRIFTSDETALJER
Bruschetta med tomatsalat og mozarella
- Kategori: Kjapt og enkelt
- Kjøkken: Italiensk
- Sesong: Ingen sesonger valgt
- Vanskelighetsgrad: Lett
- Allergener: Hvete
- Av: Hjemmekokklauget Redaktør
5 kommentarer
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kommentere
Denne kan lages liten, og den kan lages stor.
Uansett er dette en smaksbombe som passer i enhver anledning.

Du trenger daggammelt brød, fersk buffalomozzarella, litt salt, pepper, olivenolje og balsamico. I tillegg til tomatsalat da, en ekte smaksbombe.
Når du har laget Bruschetta og tomatsalat, anretter du bruschetta med rikelig tomatsalat, en skive buffalomozzarella, noen dråper olivenolje og balsamico. Strø over litt salt og pepper før du serverer.
TID
5 min
Forberedelse
10 min
Tilberedning
15 min
Totalt
OPPSKRIFT – Bruschetta
INGREDIENSER
4 skiver brød
1 fedd hvitløk
2-3 ss olivenolje
2 ts maldonsalt
FREMGANGSMÅTE
Del skivene i passende biter, fjern skorpene. Gni skivene med hvitløksfeddet, press feddet og fordel det over skivene. Strø over litt maldonsalt, og noen dråper olivenolje.
Stekes i ovnen på bakepapir og rist. Gjerne under grill i 3-7 minutter.
Når de er litt lys gyldne. Ta de ut, snu skivene og gjenta stekingen på den andre siden. Ta de ut og la de tørke.
NOTATER
Du kan bruke skiver av baguett, rundstykke, chiabatta, brød og surdeigsbrød. Hva du måtte ønske.
OPPSKRIFT – Tomatsalat
INGREDIENSER
1 pakke soltørket tomat
100 gram parmesan
2ss pinjekjærner
2 fedd hvitløk
200 gram cherrytomater
2 ss sukker
2 ss rapsolje
Salt og nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE
Ha cherrytomater, sukker, salt og olje i en liten kjele og kok de til de er møre ca 10 minutter.
Mens cherrytomaten koker har du soltørket tomat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, salt, pepper og olje i en blender, og kjør til en pesto. Du kan eventuelt bruke stavmikser.
La cherrytomatene avkjøle seg litt, og løft de ut av kjelen og mos de forsiktig inn i pestoen.
Smak til med salt og pepper
Anrett med bruchetta
NOTATER
Du kan også prøve å smake denne til med ulike ferske urter som f.eks. basilikum eller rosmarin.
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
Bruschetta ;)
Audun Skorstad n? har vi f?tt r?d fra korrekturlesere og f?tt tilbakemelding p? at Bruchetta faktisk er det norske ordet men at flere og flere faktisk g?r over og bruker det engelske : Bruschetta. Det skal vi selvsagt ogs? gj?re etterhvert. Innlegget kommer til ? bli redigert n?r tiden tillater det. :)
Spennende måte å lage bruchetta på ;) Dette må prøves! Jeg lager det på en helt annen måte, men da kan du nesten ikke møte noen som ikke har spist bruchetta den dagen!
Dere kunne ha spurt meg ;) Bruschetta of course og “sch” leses som “sk” p? italiensk ;)
Det burde vi self?lgelig ha tenkt p? Sergio Cavallaro :)