oktober 2012

Kategorier:
Kjapt og enkelt

Publisert dato: oktober 31st, 2012Sist oppdatert: februar 10th, 2024387 ord i artikkelca 2,2 minutters lesetid5 kommentarer on Bruschetta med tomatsalat og mozarella

SKRIBENT / KOKK

Redaktør

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Bruschetta med tomatsalat og mozarella

Visninger totalt: 1 391Dagens visninger: 1
Intern annonse:

5 kommentarer

  1. Audun Skorstad 31. oktober 2012 at 23:42

    Bruschetta ;)

  2. Hjemmekokklauget.no 1. november 2012 at 00:12

    Audun Skorstad nå har vi fått råd fra korrekturlesere og fått tilbakemelding på at Bruchetta faktisk er det norske ordet men at flere og flere faktisk går over og bruker det engelske : Bruschetta. Det skal vi selvsagt også gjøre etterhvert. Innlegget kommer til å bli redigert når tiden tillater det. :)

  3. Thomas Klingen 1. november 2012 at 00:19

    Spennende måte å lage bruchetta på ;) Dette må prøves! Jeg lager det på en helt annen måte, men da kan du nesten ikke møte noen som ikke har spist bruchetta den dagen!

  4. Sergio Cavallaro 1. november 2012 at 21:49

    Dere kunne ha spurt meg ;) Bruschetta of course og “sch” leses som “sk” p? italiensk ;)

  5. Hjemmekokklauget.no 2. november 2012 at 01:27

    Det burde vi selfølgelig ha tenkt på Sergio Cavallaro :)

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Denne kan lages liten, og den kan lages stor.
Uansett er dette en smaksbombe som passer i enhver anledning.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Du trenger daggammelt brød, fersk buffalomozzarella, litt salt, pepper, olivenolje og balsamico. I tillegg til tomatsalat da, en ekte smaksbombe.
Når du har laget Bruschetta og tomatsalat, anretter du bruschetta med rikelig tomatsalat, en skive buffalomozzarella, noen dråper olivenolje og balsamico. Strø over litt salt og pepper før du serverer.

Vi har bl.a. en oppskrift på et fantastisk italiensk brød: Pane Pugliese som er perfekt til en Bruscetta

Drikkeforslag

Vin:

  • Hvit: En Sauvignon Blanc med sin friskhet og syrlighet vil komplementere tomatens syrlighet og basilikumens friskhet.
  • Musserende: En tørr Prosecco vil tilføre en forfriskende og lett brusende effekt som matcher bruschettaens letthet.

Alkoholfritt: En tomatbasert Virgin Mary vil speile bruschettaens hovedingrediens og beholde den friske og krydrede profilen.

TID

5 min
Forberedelse

10 min
Tilberedning

15 min
Totalt

OPPSKRIFT – Bruschetta

INGREDIENSER
  • 4 skiver brød (f.eks. av Pane Pugliese)

  • 1 fedd hvitløk

  • 2-3 ss olivenolje

  • 2 ts maldonsalt

FREMGANGSMÅTE
  • Del skivene i passende biter, fjern skorpene. Gni skivene med hvitløksfeddet, press feddet og fordel det over skivene. Strø over litt maldonsalt, og noen dråper olivenolje.

  • Stekes i ovnen på bakepapir og rist. Gjerne under grill i 3-7 minutter.
    Når de er litt lys gyldne. Ta de ut, snu skivene og gjenta stekingen på den andre siden. Ta de ut og la de tørke.

NOTATER

Du kan bruke skiver av baguett, rundstykke, chiabatta, brød og surdeigsbrød. Hva du måtte ønske.

OPPSKRIFT – Tomatsalat

INGREDIENSER
  • 1 pakke soltørket tomat

  • 100 gram parmesan

  • 2ss pinjekjærner

  • 2 fedd hvitløk

  • 200 gram cherrytomater

  • 2 ss sukker

  • 2 ss rapsolje

  • Salt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE
  • Ha cherrytomater, sukker, salt og olje i en liten kjele og kok de til de er møre ca 10 minutter.

  • Mens cherrytomaten koker har du soltørket tomat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk, salt, pepper og olje i en blender, og kjør til en pesto. Du kan eventuelt bruke stavmikser.

  • La cherrytomatene avkjøle seg litt, og løft de ut av kjelen og mos de forsiktig inn i pestoen.

  • Smak til med salt og pepper

  • Anrett med bruchetta

NOTATER

Du kan også prøve å smake denne til med ulike ferske urter som f.eks. basilikum eller rosmarin.

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER