april 2013
Kategorier:
Sauser og dressing
Hvit bønnehummus med mynte
Dette er en slektning av hummusen. I stedet for kikerter har vi brukt hvite bønner og krydret den med mynte i stedet for spisskumin.
om det meste er det best om du lager denne fra bunn med tørkede bønner du bløtlegger og koker. Selvfølgelig er det lov å jukse, men både smaken og næringsinnholdet blir bedre om du lager det fra bunn. I tillegg slipper du unna e-stoffer og annet nips, som f.eks. sukker.
Når jeg skal bløtlegge bønner, gjør jeg ofte det kvelden før jeg har tenkt å bruke de. Bønner og kikerter skal kokes til de er møre, og koketiden vil variere med størrelsen på bønnene. De jeg brukte var enorme Lima-bønner.
Denne typen moser er veldig næringsrike og inneholder en blant annet kalsium, folat, vitamin B6 og masse annet som er bra for kroppen din. Den egner seg like godt til en mezze-buffet, som dipp eller til å ha på brødskiva.
TID
15 timer (bløtlegging)
Forberedelse
15 min
Tilberedning
15 timer 15 min
Totalt
OPPSKRIFT
Hummus av bønner eller kikerter er en god proteinkilde i hverdagen. Spiser du f.eks. mye vegansk / vegetarisk mat er dette en god og nødvendig kilde til protein.
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Hummus slik som dette kan du smaksette litt som du vil og ønsker. Prøv f.eks. å bytte ut mynten med en god neve fersk basilikum – kjempegodt og fungerer like godt som pizzasaus isteden for tomatsaus som noe annet.
Eller bland den med kokte gulrøtter for en mild og god smak. Soltørkede tomater eller hvor en fantasien tar deg.
Prøv gjerne denne oppskriften sammen med
Del denne oppskriften
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka
På bloggen vår kan man vurdere oppskriftene våre. Hvor mange tomler gir du?
Nam.:0kr
Ikke bare nam, men enkelt, kjapt og sunt :)