HjemOppskriftSauser og dressingHvit bønnehummus med mynte

Hvit bønnehummus med mynte

Kategorier:
Sauser og dressing

april 2013

White ceramic bowl with food on brown wooden chopping board
Publisert dato: april 4th, 2013Sist oppdatert: september 3rd, 2021712 ord i artikkelca 3.6 minutters lesetid3 kommentarer

SKRIBENT / KOKK

Bjørn-Tore - Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

OPPSKRIFTSDETALJER

Hva syns du?

Foreløpig ingen stemmer. Vær den første!
Vennligst vent...

Hvit bønnehummus med mynte

Annonse:

3 kommentarer

  1. Hjemmekokklauget.no 5. april 2013 at 05:38

    Ikke bare nam, men enkelt, kjapt og sunt :)

  2. Maria Lee Smith 4. april 2013 at 23:48

    Nam.:0kr

  3. Bjørn-Tore - Hjemmekokklauget 4. april 2013 at 22:31

    På bloggen vår kan man vurdere oppskriftene våre. Hvor mange tomler gir du?

Legg igjen en kommentar

Dette er en slektning av hummusen. I stedet for kikerter har vi brukt hvite bønner og krydret den med mynte i stedet for spisskumin.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
S

om det meste er det best om du lager denne fra bunn med tørkede bønner du bløtlegger og koker. Selvfølgelig er det lov å jukse, men både smaken og næringsinnholdet blir bedre om du lager det fra bunn. I tillegg slipper du unna e-stoffer og annet nips, som f.eks. sukker.

Når jeg skal bløtlegge bønner, gjør jeg ofte det kvelden før jeg har tenkt å bruke de. Bønner og kikerter skal kokes til de er møre, og koketiden vil variere med størrelsen på bønnene. De jeg brukte var enorme Lima-bønner.

Denne typen moser er veldig næringsrike og inneholder en blant annet kalsium, folat, vitamin B6 og masse annet som er bra for kroppen din. Den egner seg like godt til en mezze-buffet, som dipp eller til å ha på brødskiva.

TID

15 timer (bløtlegging)
Forberedelse

15 min
Tilberedning

15 timer 15 min
Totalt

OPPSKRIFT

Hummus av bønner eller kikerter er en god proteinkilde i hverdagen. Spiser du f.eks. mye vegansk / vegetarisk mat er dette en god og nødvendig kilde til protein.

INGREDIENSER
  • 300 gram tørkede hvite bønner
    eller 700 gram hermetiske hvite bønner

  • Sitronsaft fra en sitron

  • 1,5 dl Ekstra virgin olivenolje (Kan gjerne droppes hvis du ønsker)

  • 4-5 fedd Hvitløk

  • 3-4 spiseskjeer Tahini ( paste av sesamfrø)

  • 2-3 Ts Tørket mynte

  • Salt og nykvernet pepper

FREMGANGSMÅTE
  • Bløtlegg bønnene i minst 8 timer.
    Bytt vann og kok de møre.
    NB! ikke tilsett salt i kokevannet før etter en times tid. Da blir skallet på bønnene seige. Ha bønnene i et dørslag og kjøl ned med kaldt vann. Renn godt av.

  • Bland alle ingrediensene i en foodprossessor, og kjør til en glatt konsistens.

  • Anrett den opp i en fin skål hvis du skal servere den med en gang, eller oppbevar den i en lufttett boks i kjøleskapet inntil 4-5 dager.

NOTATER

Hummus slik som dette kan du smaksette litt som du vil og ønsker. Prøv f.eks. å bytte ut mynten med en god neve fersk basilikum – kjempegodt og fungerer like godt som pizzasaus isteden for tomatsaus som noe annet.

Eller bland den med kokte gulrøtter for en mild og god smak. Soltørkede tomater eller hvor en fantasien tar deg.

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Del denne oppskriften

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

Noen av våre oppskrifter kan inneholder ord som ikke er like godt kjent for alle. I de tilfeller vil vi kunne legge til en forklaring i Kjøkkenordboka vår.

Hele Kjøkkenordboka finner du her

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER