januar 2013
Kategorier:
Kjapt og enkelt
Salater
Småretter
Sunt og godt
Appelsin, fennikel og granateplesalat
Dette er en frisk og litt uvanlig salat med røtter fra midøsten. Basisen salaten er egentlig appelsin og fennikel, utover det står du ganske fritt.
Du kan for eksempel ha i kapers, kalamataoliven, rødløk, agurk og mye annet godt. Selv om det står persille i oppskriften, er det bare bruke andre urter, selv bruker jeg ofte mynte. Denne salten er kjempegod på en buffet og den paser like godt til stekt makrell som til grillet lam. Det beste med å servere den på denne tiden av året er at den bærer bud om at lysere tider er på vei. Lukker du øynene er det nesten så du kan høre lyden av bølgeskvulp og palmesus.
TID
5 min
Forberedelse
10 min
Tilberedning
15 min
Totalt
OPPSKRIFT
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
NOTATER
Appelsin og fenikkelsalat er et nydelig tilskudd til en Mezzebuffet.
Del denne oppskriften
Prøv gjerne denne oppskriften sammen med
Kjøkkenordboka
Ingen referanser i kjøkkenordboka