healthy vegeterian or vegan salad with oranges,sliced fennel,pomegranate and mint leaves served with salad dressing made it from olive oil,orange juice,apple cider vinegar and salt
Publisert dato: januar 19th, 2013Sist oppdatert: februar 16th, 2024224 ord i artikkelca 1,3 minutters lesetid0 kommentarer on Appelsin, fennikel og granateplesalat

SKRIBENT / KOKK

Hjemmekokklauget

KJØKKEN

VANSKELIGHETSGRAD

Appelsin, fennikel og granateplesalat

Visninger totalt: 1 348Dagens visninger: 3
Intern annonse:

Legg igjen en kommentar

Annonse:

Dette er en frisk og litt uvanlig salat med røtter fra midøsten. Basisen salaten er egentlig appelsin og fennikel, utover det står du ganske fritt.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Du kan for eksempel ha i kapers, kalamataoliven, rødløk, agurk og mye annet godt. Selv om det står persille i oppskriften, er det bare bruke andre urter, selv bruker jeg ofte mynte. Denne salten er kjempegod på en buffet og den paser like godt til stekt makrell som til grillet lam. Det beste med å servere den på denne tiden av året er at den bærer bud om at lysere tider er på vei. Lukker du øynene er det nesten så du kan høre lyden av bølgeskvulp og palmesus.

TID

5 min
Forberedelse

10 min
Tilberedning

15 min
Totalt

OPPSKRIFT

INGREDIENSER
  • 2 stk Appelsiner – gjerne en kombinasjon av røde(blodappelsin) og gule

  • 1/2 knoll Fennikel finsnittet

  • 1/2 stk Granataeple renset

  • 1 liten bunt Bladpersille eller f.eks. grønn mynte. finhakket

  • 4 ss Extra virgin olivenolje

  • 2 ss Sitronsaft

  • Salt og nykvernet pepper.

FREMGANGSMÅTE
  • Skjær skallet av appelsiner. Skjære de så i skiver på cirka 5 millimeter. Ha alle ingredienser i en stor bolle og bland lett. La salaten stå kaldt i 30 minutter før du serverer den.

NOTATER

Appelsin og fenikkelsalat er et nydelig tilskudd til en Mezzebuffet.

Del denne oppskriften

Prøv gjerne denne oppskriften sammen med

Kjøkkenordboka

Ingen referanser i kjøkkenordboka

RELATERTE PRODUKTER

RELATERTE OPPSKRIFTER