Det er utrolig mange flinke mennesker som er opptatt av matlaging. Det er mange som ønsker å lage mer mat, og det er mange som ikke helt finner sin plass på kjøkkenet.
Dette har jeg sett eksempler på i diverse TV-programmer. Men hvorfor lykkes noen mens andre ikke?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Noen mennesker har rett og slett ikke interessen for å lage mat. De synes det er kjedelig, vanskelig og tar lang tid. I tillegg ser ikke maten de lager bra ut eller smaker spesielt godt. Dersom man får veiledning og hjelp til å lage noen enkle men velsmakende retter og kan mestre de, får man helt sikkert et helt annet syn på matlaging.

Jeg tror ikke det er noen som i utgangspunktet er mesterkokker. Matlaging er som alt annet, det må læres. Så er det jo slik at alt man kan er jo lett. Det må prøves og feiles.

Hvis du går på en stjernerestaurant vil du ofte sitte igjen med et godt inntrykk, og kanskje tenke: “For et fantastisk måltid” “Jeg skjønner ikke hvordan de får det til” “Tenk at kombinasjonene mellom mat og drikke kan oppleves på denne måten”.

Jeg tror det er opplevelsen av mat og drikke som skaper interesse. Dersom du tar deg mot til å kjøpe en kokebok for å forsøke deg på en eller annen rett du synes ser god ut, har du tatt det første steget. Og det er bra gjort av deg!
Det kan godt hende du lykkes på første forsøk. Om et eller annet derimot blir feil i forhold til ditt mål om retten du skal lage, smaker det nok godt allikevel. Neste gang du lager samme rett, vil du kanskje huske hva som gikk galt forrige gang, og gjør dermed ikke samme feil igjen. Plutselig får du smake hvordan det EGENTLIG skal være. Da er det mange som blir stolte, og synes egen mat er det beste. Du kommer også til å få skryt av maten din, noe som gjør deg enda stoltere. Det er gøy det!

La oss si at du lager kjøttkaker for første gang og lykkes med det. Tenk så mye billigere, sunnere, og bedre dette er i stedet for å kjøpe de ferdige kjøttkakene i butikken. I tillegg kan du involvere andre familiemedlemmer i matlagingen. Dette vil også kunne inspirere og skape interesse for de som deltar foruten å skape gode minner og hyggelig tid på kjøkkenet.

Etter hvert blir du mer og mer nysgjerrig på å utforske diverse råvarer og prøver deg på mer avanserte retter. Du kommer til å finne ett eller flere felt du føler at du mestrer. Plutselig blitt bitt av lidenskapen :-)

Det var dette som skjedde meg for ca 15 år siden. Nå ønsker jeg bare å få utviklet meg mer og mer.

Mat er gøy! :-)

Abonnere på vårt nyhetsbrev og få beskjed før alle andre om våre nye oppskrifter og tilbud

I tillegg til 10% rabatt på ditt første kjøp såklart!

Artikkelinfo

483 ord i artikkelca 2,5 minutters lesetidVisninger: 1620 kommentarer on Hvordan lykkes på kjøkkenet?
Intern annonse:

Stikkord:

Del denne artikkelen, velg plattform.

Kategorier: Nyheter, Tips og triksPublisert dato: juni 28th, 2021Sist oppdatert: februar 12th, 2024