Som pasjonert matidiot har jeg i flere år vært opptatt av at barn bør ha et godt og variert forhold til mat. Hjemme prøver jeg så godt jeg kan å introdusere nye smaksimpulser. Men i en travel hverdag blir det fort lettvinte og velkjente løsninger.

Hverdag eller helg, ungene får ofte lov til å være med på kjøkkenet for å “hjelpe” til, eller gå i veien om du vil.
Vi er så heldige at vi har en hageparsel gjennom skolen hvor vi kan dyrke grønnsaker. I tillegg har vi en liten urtehage på verandaen.

IOslo finnes det et eget matkultursenter for barn; Geitmyra gård. Her er det kurs for barnehager, skoler og AKS/SFO. Nå som tidligere kalt “heimkunnskap” nærmest er blitt redusert til et teorifag, er dette et kjempebra tiltak. I tillegg arrangeres åpne dager med forskjellige temakurs for barn i alle aldre. Geitmyra gård har som misjon å gi barn glede ved å lage og spise god mat, lære hvor maten kommer fra og grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

Det har vært arrangert åpne dager med forskjellige tema som for eksempel pølselaging, fisk, ta en potet og mange flere. Primus motor bak Geitmyra gård, er den kjente mat og kokebokskribenten Andreas Viestad. Med seg på laget har han mange dyktige kokker og pedagoger. Felles for alle er et sterkt ønske om å formidle matkultur og å inspirere barn og voksne til matglede. Gården leies av Oslo kommune og drives med midler b?de fra det offentlige og private sponsorer. Dette betyr at de fleste kurs kan gjennomføres for en rimelig pris. I tillegg får barna en unik matopplevelse de vil ha med seg resten av livet.

Hjemmekokklauget anbefaler på det sterkeste at dere tar turen innom Geitmyra gård sine hjemmesider.

Abonnere på vårt nyhetsbrev og få beskjed før alle andre om våre nye oppskrifter og tilbud

I tillegg til 10% rabatt på ditt første kjøp såklart!

Innholdsfortegnelse

Artikkelinfo

305 ord i artikkelca 1,7 minutters lesetidVisninger: 1967 kommentarer on Geitmyra matkultursenter for barn
Intern annonse:

Del denne artikkelen, velg plattform.

Kategorier: NyheterStikkord: , Publisert dato: november 15th, 2012Sist oppdatert: august 16th, 2021