Hva er panko?

Hva er panko?

Panko er en type brødsmuler som er populære i japansk matlaging. De skiller seg fra tradisjonelle vestlige brødsmuler ved sin unike tekstur og fremstillingsmetode.

Egenskaper #

  • Tekstur: Panko er kjent for sin luftige og sprø tekstur. Brødsmulene er større og flakere enn vanlige brødsmuler, noe som resulterer i en lettere og mer sprø skorpe når de brukes i panering.
  • Fremstilling: Panko lages ved å elektrisk “bake” brød, noe som resulterer i et brød uten skorpe. Brødet males deretter til store, luftige flak.
  • Smak: Panko har en nøytral smak, noe som gjør dem ideelle for å tilføre tekstur uten å endre smaken av maten de brukes med.

Bruk #

Panko brukes ofte til panering av ulike matvarer før steking eller fritering. De er spesielt populære for retter som Tonkatsu (japansk panert svinekotelett) og andre friterte matvarer, hvor de bidrar til en ekstra sprø og lett skorpe.

Tilgjengelighet #

Panko brødsmuler er tilgjengelige i de fleste supermarkeder, ofte i den internasjonale matseksjonen eller sammen med andre typer brødsmuler. De kan også finnes i asiatiske matbutikker.

Erstatning #

Hvis du ikke har panko tilgjengelig, kan vanlige brødsmuler eller griljermel brukes som en erstatning, selv om resultatet vil være mindre luftig og sprøtt.

Panko er et allsidig ingrediens som kan gi en unik tekstur til mange retter, og er et must for de som ønsker å utforske japansk matlaging.

Tittel

Gå til toppen