Plantebaserte måltider

Plantebaserte proteinkilder

Å innlemme plantebaserte måltider i din daglige rutine kan være både givende og deilig, og med et utvalg av enkle, næringsrike oppskrifter fra ulike internasjonale kjøkken, blir det enklere og mer spennende. Fra en varmende italiensk Minestrone-suppe til en krydret Thai grønn curry, disse oppskriftene tilbyr et mangfold av smaker og ernæringsfordeler. De er perfekte for å utforske nye kulinariske horisonter og gir en balansert blanding av proteiner, karbohydrater og sunne fettstoffer. Enten du er en erfaren kokk eller nybegynner, vil disse plantebaserte rettene inspirere deg til å utvide ditt repertoar og nyte mangfoldet av plantebasert matlaging.

noen internasjonale autentiske vegetarretter

det italienske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Risotto Primavera er en klassisk italiensk rett som kombinerer kremet arborioris med friske vårgrønnsaker. Denne oppskriften er enkel å følge og kan tilpasses for veganere. Rik på fiber og vitaminer, er denne risottoen et ideelt valg for et næringsrikt og smakfullt måltid.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Pasta Puttanesca er en klassisk italiensk rett som kombinerer fullkornspasta med en rik tomatsaus, oliven og kapers. Denne oppskriften er enkel å følge og kan tilpasses for veganere. Rik på fiber og antioksidanter, er denne retten et næringsrikt og smakfullt valg for ethvert måltid

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Denne oppskriften på klassisk Minestrone-suppe er en perfekt blanding av næringsrike grønnsaker, proteinrike bønner og pasta. Den er enkel å tilberede og kan enkelt tilpasses for veganere. Med sin rike smak og varmende egenskaper, er denne suppen et ideelt måltid for kjølige dager.

det meksikanske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Quinoa- og bønnesalat er en næringsrik og fargerik rett som kombinerer quinoa, bønner og et utvalg av friske grønnsaker. Denne enkle oppskriften er ideell for et lett, men mettende måltid, og tilbyr en rekke helsefordeler takket være dens høye innhold av protein, sunne fettstoffer, vitaminer og mineraler.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Chiles Rellenos er en tradisjonell meksikansk rett som er tilpasset med grønne spisspaprikaer for norske forhold. Fylt med ost og lett fritert, tilbyr denne retten en deilig kombinasjon av smaker og er en god kilde til kalsium og vitamin C.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Vegetarisk tacos er en enkel, men næringsrik rett som kombinerer bønner, grillet grønnsaker, salsa og avokado i tacoskjell. Denne retten er perfekt for de som ønsker et sunt alternativ til tradisjonell tacos, og tilbyr en rik kilde til fiber og sunne fettstoffer.

det kinesiske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Vegetariske dumplings er en næringsrik og smakfull rett, perfekt for enhver anledning. Med en blanding av hakket grønnsaker som kål, sopp og gulrøtter, tilbyr disse dumplingsene både smak og helsefordeler. Enkel å tilberede, de er ideelle for et raskt og tilfredsstillende måltid

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Stekte Grønnsaker med Tofu er en enkel, men næringsrik rett som kombinerer friske grønnsaker og tofu i en lett soyasaus. Denne retten er rik på protein og fiber, og er perfekt for et sunt og smakfullt måltid. Med sin fargerike presentasjon og raske tilberedning, er den ideell for travle hverdager.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Ma Po Tofu er en tradisjonell Sichuan-rett kjent for sin krydrede og rike smak. Denne oppskriften kombinerer myk tofu med en smakfull bønnesaus, og er en utmerket kilde til plantebasert protein. Enkel å tilberede, denne retten er perfekt for de som elsker krydret mat og ønsker et næringsrikt måltid.

det tyrkiske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Dolma er en klassisk middelhavsrett som består av vinblader fylt med en blanding av ris, pinjekjerner og aromatiske urter. Denne retten er både lett og næringsrik, og tilbyr en unik smaksopplevelse med en rekke helsefordeler.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Mercimek Köftesi er en tradisjonell tyrkisk rett som består av linseboller laget av røde linser og bulgur, krydret med urter. Denne næringsrike retten er en utmerket kilde til protein og fiber, og tilbyr en unik og tilfredsstillende smaksopplevelse.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Imam bayildi er en klassisk tyrkisk rett som består av stekte auberginer fylt med en smakfull blanding av løk, hvitløk, tomater og urter. Denne næringsrike retten er en utmerket kilde til fiber og antioksidanter, og tilbyr en unik og tilfredsstillende smaksopplevelse.

det indiske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Aloo Gobi er en populær indisk rett som kombinerer poteter og blomkål med aromatiske krydder. Denne enkle, men næringsrike retten er en god kilde til vitamin C og kalium, og passer perfekt som en del av et sunt og balansert kosthold.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Palak Paneer er en klassisk indisk rett som kombinerer hjemmelaget paneer med en kremet spinatsaus. Rik på kalsium og jern, er denne retten både næringsrik og smakfull, og gir en autentisk smak av India.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Chana Masala er en klassisk indisk rett som kombinerer næringsrike kikerter med en rik blanding av tomater, løk, hvitløk, ingefær og krydder. Denne enkle, men smakfulle retten er perfekt for et næringsrikt og tilfredsstillende måltid.

det greske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Horiatiki Salata er en klassisk gresk salat som kombinerer friske tomater, agurker, rødløk, oliven og fetaost. Denne salaten er ikke bare deilig, men også en god kilde til sunne fettstoffer og vitaminer, og fungerer perfekt som et komplett og fullstendig måltid.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Fasolada er en tradisjonell gresk bønnesuppe som kombinerer hvite bønner med tomater, gulrøtter og urter. Denne næringsrike suppen er en utmerket kilde til fiber og plantebasert protein, og tilbyr en hjertevarmende og tilfredsstillende måltidsopplevelse.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Spanakopita er en klassisk gresk pai som kombinerer spinat og fetaost innpakket i sprø filodeig. Denne retten er ikke bare deilig, men også næringsrik, og tilbyr en god kilde til jern og kalsium.

det japanske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Tempura Grønnsaker er en deilig japansk rett som kombinerer friske grønnsaker med en lett og sprø tempura-røre. Denne enkle oppskriften er perfekt for de som ønsker å nyte en visuelt tiltalende og smakfull rett, som også kan være en kilde til vitaminer og mineraler

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Fargerik og næringsrik vegetarisk sushi med agurk, avokado og rød paprika.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Misosuppe er en essensiell del av det japanske kjøkkenet, kjent for sin enkle tilberedning og helsefordeler. Denne suppen kombinerer miso-pasta, tofu og tang, og kan tilpasses med ulike garnityrer for ekstra smak og næring. Den er ideell for de som søker et lett, men næringsrikt måltid.

det marokkanske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Harira er en tradisjonell nordafrikansk suppe som kombinerer linser, kikerter og tomater med en rekke krydder. Denne næringsrike suppen er en utmerket kilde til protein og fiber, og tilbyr en rik og tilfredsstillende måltidsopplevelse.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Couscous med grønnsaker er en næringsrik og smakfull rett som kombinerer dampet couscous med en blanding av kikerter og varierte grønnsaker. Denne retten er en utmerket kilde til komplekse karbohydrater og fiber, og tilbyr en balansert og tilfredsstillende måltidsopplevelse

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Vegetarisk tagine er en rik og aromatisk gryterett som kombinerer et mangfold av grønnsaker, kikerter og krydder. Denne næringsrike retten er en utmerket kilde til fiber og antioksidanter, og tilbyr en deilig måte å nyte sunne ingredienser på.

det thailandske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Som Tam er en tradisjonell thailandsk papayasalat som kombinerer strimlet grønn papaya med tomater, bønner og peanøtter i en krydret og smakfull dressing. Denne salaten er ikke bare deilig, men også næringsrik, og tilbyr en rekke helsefordeler.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Grønn Curry med Grønnsaker er en aromatisk og næringsrik thairett som kombinerer kikerter og grønne grønnsaker i en kremet kokosmelk. Denne retten er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, og tilbyr en balansert blanding av smaker og næringsstoffer.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Pad Thai med Tofu er en populær thairett som kombinerer risnudler og tofu med en tamarindsaus, bønnespirer og peanøtter. Denne retten er næringsrik og gir en god kilde til protein og komplekse karbohydrater, og er en favoritt for både vegetariske og veganske dietter.

det koreanske kjøkken

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Japchae er en populær koreansk rett som kombinerer stekte søtpotetnudler med assorterte grønnsaker og tofu, krydret med soyasaus og sesamolje. Denne retten er næringsrik og gir en god balanse av karbohydrater og vegetabilsk protein, perfekt for et sunt og tilfredsstillende måltid.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Kimchi Jjigae er en krydret og næringsrik koreansk suppe som kombinerer kimchi, tofu og grønnsaker. Denne suppen er kjent for sine probiotiske fordeler og gir en balansert blanding av makronæringsstoffer, perfekt for et trøstende og helsefremmende måltid.

 • Illustrasjonsbilde for oppskriften

  Bibimbap med Tofu er en populær koreansk rett som kombinerer dampet ris med assorterte grønnsaker, tofu og gochujang. Denne retten er ikke bare deilig, men også næringsrik, og tilbyr en god balanse av makronæringsstoffer, inkludert komplekse karbohydrater, protein og fiber.