og alt du trenger er en kopp riktig god kaffe…

Det hersker liten tvil: Kaffe er norges nasjonaldrikk!

Hver dag drikker hver nordmann ca 5 kopper med kaffe. Dagens anbefaling fra Hjemmekokklauget.no er å gjøre i allefall en av de koppene til en riktig god en, av topp kvalitet.

For noen år siden oppdaget undertegnede ved en tilfeldighet et lite stykke himmel i en kopp med kaffe.

Et besøk på Stadholdergaarden i Oslo med etterfølgende kaffe ble starten på en ny æra i min kaffedrikking.
Kaffen kom fra det lille kaffebrenneriet til Tim Wendelboe i Oslo, en mann med gull fra NM og VM i baristakunst. Han har tatt kaffebrenning med på en kvalitetsreise som nå gjør det mulig å trekke ligninger mot vinkarakteristikk av høy kvalitet.

På sitt lille brenneri i Grünergate 1A på Grünerløkka i Oslo, brenner og selger de kaffe til kvalitetsbeviste nordmenn. Her kan du også kjøpe ditt lille stykke himmel
fra den beskjedne innredede kaffebaren. Du er garantert at hele bryggeprosessen er i tråd med den kvaliteten kaffen innehar.

Det er noen faktorer som er essensielle når det kommer til å brygge riktig god kaffe:

  1. Rent utstyr
    Sørg for at det utstyret du bruker er helt rent
  2. Iskaldt friskt vann
    La vannet renne godt i springen før du tapper det på ditt utstyr.
  3. Nykvernede kaffebønner
    Invester i en god kaffekvern og kjøp hele kaffebønner.
  4. Dosering
    Bruk en god digital vekt, beregne 12 gram pr 2 dl(kopp) eller 60 gram pr liter vann. (les forøvrig kaffebrenneriet anbefaling for akkurat din kaffe)
    Ikke brygg mer kaffe enn du trenger. Det er bare tull å måtte ende opp å kaste den gode kaffen fordi den er kald!
  5. Utstyr
    Her er Aeropress den personlige favoritten. Den kan være upraktisk hvis du har flere gjester på besøk, da kan du bruke en god presskanne som holder godt på varmen.
    Forvarm alltid utstyret med varmt vann, s? holder det lengre p? temperaturen.
    Bruker du kaffetrakter? Sørg for å skylle filtret godt i varmt vann før du har i kaffen.

Nyt ditt lille friminutt!