Hjemmelaget pasta

Det finnes pasta, det finnes fersk pasta og s? finnes det hjemmelaget pasta. Selv om vi kanskje kjenner pasta som italiensk, og at de mest popul?re pastarettene vi spiser i dag kommer fra Italia ? heller flere og flere til at pastaen kom til Italia, ikke med Marco Polo slik mange tror, den kom nok … Continue reading

Hjemmelaget Majonaise, Majones, Mahonesa, Mayo

Majonaise er en klassiker. De fleste heller til at Majonaise ble til i 1756 etter at hertugen av Richelieu, Louis Fran?ois Armand de Vignerot du Plessis sier over engelskmennene ved byen Mahon p? Menorca. Den skal originalt ha het Mahonayse. En annen historie er at den er oppkalt etter hertugen av Mayenne som visstnok skal … Continue reading

Amerikanske pannekaker

Disse sm?lubne, herlige, nesten volumpti?st sensuelle tjukkasene av noen pannekaker, er noe av det aller beste jeg b?de kan servere og bli servert til helgefroskost. Jeg vil overhode ikke anbefale at du pr?ver ut denne oppskriften, jeg vil deg ikke s? vondt. S? avhengihetsskapende kan de faktisk v?re. Jeg har hatt halv?te dr?mmer om sv?re … Continue reading

B?nnemos med mynte

Dette er en slekting av hommousen. I stedet for kikerter har vi brukt hviteb?nner og krydret den med mynte i stedet for kummin. Som det meste er det best om du lager denne fra bunn med t?rkede b?nner du bl?tlegger og koker. Selvf?lgelig er det lov ? jukse, men b?de smaken og n?ringsinnholdet blir bedre … Continue reading