R?mmegr?t

Fra riktig gammelt av var det vanlig ? lage r?mmegr?t av enten syrnet fl?te og hvetemel eller r?mme og grovt byggmel (Vestlandet). Fl?tegr?ten eller R?mmegr?ten h?rte til alt fra Barsel, Sl?tt og selvf?lgelig h?yaktuelt i disse dager: Jonsok og midtsommer. Rundtomkring i Norge og spesielt kanskje p? fjellhytter og spisesteder f?r man servert den dag … Continue reading

Paideig

Jeg har alltid v?rt glad i pai. Paier er egentlig lette ? lage, og det g?r rimelig kjapt. Det finnes mange oppskrifter p? paideig. Jeg har pr?vd mange og ofte mislyktes grovt. Her har du en oppskrift jeg synes fungerer godt. For s?t paideig tilsetter du i tillegg 50 g sukker. Ha melet i en … Continue reading

Amerikanske pannekaker

Disse sm?lubne, herlige, nesten volumpti?st sensuelle tjukkasene av noen pannekaker, er noe av det aller beste jeg b?de kan servere og bli servert til helgefroskost. Jeg vil overhode ikke anbefale at du pr?ver ut denne oppskriften, jeg vil deg ikke s? vondt. S? avhengihetsskapende kan de faktisk v?re. Jeg har hatt halv?te dr?mmer om sv?re … Continue reading