Archives
Rag? alla bolognese – den offisielle oppskrift
Her for en stund tilbake oppdaget jeg til min store skam og fortvilelse at det jeg trodde var verdens beste spaghetti bolognese for det f?rste ikke var en bolognese, men at spaghetti bolognese omtrent er like italiensk som f?rik?l. Det jeg (og sikkert mange andre) stolt hadde laget p? kj?kkenet i en ?rrekke var rett … Continue reading
Pizzasaus
Det er to ting som virkelig skiller en god pizza fra en d?rlig en. Bunnen og pizzasausen. Det er de to grunnsteinen enhver pizza hviler p?. Denne sausen er enkel og rask ? tillage. Ikke minst er den god! Det finnes myriader av oppskrifter p? tomatsauser og pizzasauser. Tomatsauser b?de p? ferske tomater, hermetiske tomater, … Continue reading
Pizzadeig p? surdeig
Italienske kj?ttboller, eller p?lsekj?tt om du vil.
Firefr?br?d
Hjemmelaget Majonaise, Majones, Mahonesa, Mayo
Majonaise er en klassiker. De fleste heller til at Majonaise ble til i 1756 etter at hertugen av Richelieu, Louis Fran?ois Armand de Vignerot du Plessis sier over engelskmennene ved byen Mahon p? Menorca. Den skal originalt ha het Mahonayse. En annen historie er at den er oppkalt etter hertugen av Mayenne som visstnok skal … Continue reading
R?mmegr?t
Fra riktig gammelt av var det vanlig ? lage r?mmegr?t av enten syrnet fl?te og hvetemel eller r?mme og grovt byggmel (Vestlandet). Fl?tegr?ten eller R?mmegr?ten h?rte til alt fra Barsel, Sl?tt og selvf?lgelig h?yaktuelt i disse dager: Jonsok og midtsommer. Rundtomkring i Norge og spesielt kanskje p? fjellhytter og spisesteder f?r man servert den dag … Continue reading