Pizzasaus

Det er to ting som virkelig skiller en god pizza fra en d?rlig en. Bunnen og pizzasausen. Det er de to grunnsteinen enhver pizza hviler p?. Denne sausen er enkel og rask ? tillage. Ikke minst er den god! Det finnes myriader av oppskrifter p? tomatsauser og pizzasauser. Tomatsauser b?de p? ferske tomater, hermetiske tomater, … Continue reading

Hjemmelaget Majonaise, Majones, Mahonesa, Mayo

Majonaise er en klassiker. De fleste heller til at Majonaise ble til i 1756 etter at hertugen av Richelieu, Louis Fran?ois Armand de Vignerot du Plessis sier over engelskmennene ved byen Mahon p? Menorca. Den skal originalt ha het Mahonayse. En annen historie er at den er oppkalt etter hertugen av Mayenne som visstnok skal … Continue reading

R?mmegr?t

Fra riktig gammelt av var det vanlig ? lage r?mmegr?t av enten syrnet fl?te og hvetemel eller r?mme og grovt byggmel (Vestlandet). Fl?tegr?ten eller R?mmegr?ten h?rte til alt fra Barsel, Sl?tt og selvf?lgelig h?yaktuelt i disse dager: Jonsok og midtsommer. Rundtomkring i Norge og spesielt kanskje p? fjellhytter og spisesteder f?r man servert den dag … Continue reading