H?nsekraft

Print Friendly, PDF & Email
H?nsekraft, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
GD Star Rating
loading...

Gammel h?ne gir god suppe er det et kroatisk ordtak som heter. Om ordtaket skal tolkes direkte eller i overf?rt betydning skal jeg ikke debbatere her, men at gamle verpeh?ns gir nydelig h?nsekraft er hevet over en hver tvil.

H?nsekraft

I min spede barndom – en gang i forrige ?rtusen, f?r Playstation, internett og mobiltelefoner som var mindre enn en koffert, spiste man h?ne. Grillet kylling var noe man siklet etter i de butikkene som hadde ferskvareavdeling med rotissaur, eller man dro til Sverige for ? kj?pe frosset kylling. Fersk kylling fantes ikke, og i frysedisken fantes det enten v?rpeh?ne, eller om du var heldig gourmeth?ne. Noen av mine beste barndomsminner dreier seg om kalde vinterkvelder med en tallerken av dampende deilig h?nsesuppe under en lett dryppende barnenese.

En eller annen gang p? 80-tallet kom l?rdagskylling i frysedisken, tett fulgt av andre smaksvarianter. Mange ?r senere kom kyllingfilet vakuumert i plastikk, og det var godt – men s? var det denne suppa da. H?ner mer eller mindre forsvant ut av frysedisken og ut av bevistheten; hvor ble de av? Svaret er at de fleste etter endt eggleggingstjeneste ender p? fyllinga. Rundt fire millioner h?ns blir destruert hvert ?r bare i Norge. Dette er ikke bare en enorm ressurssl?sing, men i en verden hvor hundervis millioner mennesker sulter, er en slik praksis forkastelig.

Heldigvis er det noen som har begynt ? ta til orde for ? «ta h?na tilbake». Noen ildskjeler har for eksempel startet et eget opplysningkontoret for h?ne p? facebook. Som hjemmekokker ?nsker vi ? fremme bruken av denne flotte ressursen, og vil fremover komme med noen gode gamle, og noen gode nye oppskrifter p? h?ne. Som en base til det aller meste av dette kan du komme til ? trenge h?nsekraft. H?nsekraft lager du veldig enkelt selv. Alt du trenger ? gj?re er ? finne fram en gryte og hive ingrediensene i oppskriften oppi, og vips, eyyer 3-5 timer, h?nsekraft.

Krev h?na di tilbake du ogs?!

H?nsekraft

av Publisert

 • Gi: 1 liter
 • Forberedelser:
 • Tilberedning:
 • Klar på:

N?r jeg lager h?nsekraft pleier jeg ? koke den ganske s? godt inn slik at den tar mindre plass i kj?leskap eller fryser. Hvis du har isbitposer, kan det v?re lurt ? fylle h?nsekraft i de.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  12345 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
  Loading...