Italienske kj?ttboller, eller p?lsekj?tt om du vil.

Print Friendly, PDF & Email
Italienske kj?ttboller, eller p?lsekj?tt om du vil., 6.0 out of 6 based on 1 rating
GD Star Rating
loading...

Hvis du har v?rt p? en virkelig god pizzarestaurant, har du kanskje bestilt en pizza med kj?ttboller. Som regel snakker vi ikke om kj?ttboller i teknisk forstand, med om klatter av p?lsedeig.

P?lsekj?tt

Av en eller annen grunn virker dt ikke som om det er noen tradisjon i Norge for ferske p?lser. I andre land som for eksempel i Italia derimot, lages og selges det ferske p?lser an mass. Du lan self?lgelig steke de, grille de og koke de, eller du kan klemme ut p?lsekj?ttet og vips s? har du verdens beste kj?ttboller til ? ha p? pizzaen, til pastasausen eller rett og slett p? en buffet. Du kan fakisk f? kj?pt p?lsekj?tt,p?lsefarse, hos en god del slaktere. s? hva er ?rsaken til at jeg driver ? gn?ler om dette p?lsekj?ttet?

Det det handler om er tekstur, du kan self?lgelig blande sammen noe kj?tt og greier og hive det p?, men det blir ikke helt det samme. Du f?r ikke den saftigheten du er ute etter ei heller den spenstige strukturen. Det er to katorer som er viktig i denne sammenhengen. Salt og maskinell bearbeiding. Det du er ute etter er salt-myosinbindiger. Mer om det kan du lese i artikkelen salciccia sciciliana.

? lage dette p?lsekj?ttet er en enkel aff?re. Jeg pleier enten ? bruke kj?ttdeig av svin, eller kj?ttdeig av svin og okse. Fettprosenten er omtrent der den b?r v?re, og det sparer medg for brydderiet med ? kverne kj?ttet selv. Jeg kan med h?nden p? hjertet si at disse er pergfekte til pizza og i pastaretter.

P?lsekj?tt

av Publisert

 • Forberedelser:
 • Tilberedning:
 • Klar på:

Dette er en grunnoppskrift. Lek deg gjerne med forskjellige krydder.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  12345 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
  Loading...