Firefr?br?d

Print Friendly, PDF & Email
Firefr?br?d, 5.0 out of 6 based on 5 ratings
GD Star Rating
loading...

Av og til lykkes man p? f?rste fors?k n?r man skal lage en ny br?doppskrift, men det er sjelden. Firefr?br?d er en av de jeg har slitt lenge med. Endelig har jeg klart ? kommme frem til en oppskrift som jeg synes er god nok til ? kunne deles med dere.

Firefr?br?d

Firefr?br?d, eller br?d med fire forskjellige fr? er noe jeg har hatt under utvikling en god stund n?. Jeg har ikke v?rt forn?yd med de fors?kene/ fadesene jeg har hatt til n?, og har derfor valgt ? spare dere for disse. Som de fleste andre br?d jeg baker bakes ogs? dette p? ren surdeig. Oppskrift p? hvordan du lager en surdeig finner du her. Noe av problemet har v?rt at mel og fr? absorberer vann forskjellig. Jeg har ogs? slitt litt med forholdet mellom sammalt mel og siktet mel. Mine tidligere fors?k har blitt for grove (fr?ene bidrar til det), for t?rre, ikke blitt luftige nok – eller det har v?rt et eller annet som jeg har v?rt mindre forn?yd med. N? gleder jeg meg til ? presentere en oppskrift for dere (selv om den er enkel) som jeg er virkelig stolt av.

Firefr?br?d

av Publisert september 14, 2013

 • Gi: 2 br?d

Firefr?br?d er et godt, saftig og sundt br?d. I stedet for ? lage to br?d, kan du klemme ut hele deigen i en smur langpanne slik man gj?r med en focaccia.

Ingridienser

  Instruksjoner

   Allergi og Diett: Surdeigsbr?d har flere helsemessige egenskaper. Siden glutenet er fermentert, kn de fleste med hveteintolleranse spise surdeigsbr?d. Surdeigsbr?d kan ogs? bidra til ? regulere blodsukkeret. Firefr?br?d inneholder i tillegg sunne vegitabileke oljer og sporstoffer fra fr?ene.

   Firefr?br?d

   av Publisert

   • Gi: 2 br?d

   Firefr?br?d er et godt, saftig og sundt br?d. I stedet for ? lage to br?d, kan du klemme ut hele deigen i en smur langpanne slik man gj?r med en focaccia.

   Ingridienser

    Instruksjoner

    No instruction.

    Allergi og Diett: Surdeigsbr?d har flere helsemessige egenskaper. Siden glutenet er fermentert, kn de fleste med hveteintolleranse spise surdeigsbr?d. Surdeigsbr?d kan ogs? bidra til ? regulere blodsukkeret. Firefr?br?d inneholder i tillegg sunne vegitabileke oljer og sporstoffer fra fr?ene.

    12345 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    • Hjemmekokklauget.no

     Vi hadde en ?rliten hickup, men n? er oppskriften der.

    • GuriUlvikMartinsen

     Hei! Pr?vde ? lage dette ig?r. Men br?dene hevet seg ikke noe s?rlig. Ble gode p? smak, men veldig kompakte. Mistenker at det kanskje var den lyse surdeigen min som ikke var klar. Tenkte ? pr?ve igjen med den grove surdeigsstarteren, men da b?r jeg kanskje bruke mindre surdeig? siden denne lukter mer, og har en surere smak enn den lyse.

     • Hei Guri!
      Hvis br?dene ikke hever noe serlig, er det som regel en av to ting det dreier seg om. En litt svak surdeig, eller at hevetiden har v?rt for kort.
      Synd at br?dene dine ble kompakte, h?per at det g?r bedre neste gang.