R?mmegr?t

Print Friendly, PDF & Email
GD Star Rating
loading...

Fra riktig gammelt av var det vanlig ? lage r?mmegr?t av enten syrnet fl?te og hvetemel eller r?mme og grovt byggmel (Vestlandet). Fl?tegr?ten eller R?mmegr?ten h?rte til alt fra Barsel, Sl?tt og selvf?lgelig h?yaktuelt i disse dager: Jonsok og midtsommer.

Rundtomkring i Norge og spesielt kanskje p? fjellhytter og spisesteder f?r man servert den dag idag r?mmegr?t og rikelig med spekemat ved siden av.

R?mmegr?t kunne fra f?r v?re en tidsom rett ? lage men her kommer en enkel og kjapp variant som bevarer mye av r?mmesmaken.
Ved siden av anbefaler jeg at du serverer noe av de lokale r?varene du finner innenfor spekemat, flatbr?d og sm?r. Er du heldig finner du kanskje en lokal produsent av r?mme ogs?, det blir god gr?t det! Lokale r?varer h?yner lokalpatroitismen og historien rundt m?ltiden og du er med ? st?tte lokale produsenter.

R?mmegr?t

av Publisert

  • Gi: 4 Portioner
  • Forberedelser:
  • Tilberedning:
  • Klar på:

En god r?mmegr?t fortjener ? bli servert med den beste norske spekematen. Det finner du ikke i Gilde eller Stabburethyllen. St?tt din lokalmatprodusent og kj?p lokalprodusert spekemat og tilbeh?r

Ingridienser

    Instruksjoner

    No instruction.

    12345 (No Ratings Yet)
    Loading...