Spaghetti Carbonara, en tributt til mr MT :)

Print Friendly, PDF & Email
Spaghetti Carbonara, en tributt til mr MT 🙂, 5.7 out of 6 based on 3 ratings
GD Star Rating
loading...

Spaghetti Carbonara er en s?nn type rett jeg ofte ser for meg at gamle s?r-europeiske kj?rringer krangler om s? fillen fyker over klessnorene i trange smug. Det finnes sannsynligvis et helt usannsynlig antall variasjoner av den Spaghetti Carbonara. Selv har jeg sikkert laget femti forskjellige varianter. Felles for alle er at den involverer egg, pasta og bacon, guanciale eller pancetta. Jeg tror at opptil flere eldre italienske damer ville ha korset seg og besvimt over hvordan jeg lager denne retten, men det er slik jeg liker den aller best, og det er slik jeg har laget den i flere ?r n?. N?r du f?rst har f?tt teken p? denne er det bare ? leke seg. Bytt ut melk med fl?te eller vann. Pr?v ? ha litt sort tr?ffel oppi, eller gr?nne erter og parmaskinke. Mange velger ? ha permesan eller pecorino i selve eggeblandingen og for all del det er veldig godt, likevel foretrekker jeg som regel ? ha p? parmesan etterp?.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonaraens opprinnelse finnes det flere historier om. Den mest popul?re er at dette er hva kullbrennere spiste i omr?de (carbonaro er det italienske navnet for kullbrenner). En annen historie er at den ble kreert til ?re for det hemmelige samfunnet Carbonari (kullmennene). Jeg lager den som oftest med bacon, men det blir ikke helt det samme. N?r jeg lager retten, bruker jeg hele egg, som jeg har over den varme pastaen sammen med det spekede svinekj?ttet. S? setter jeg hele herligheten tilbake p? plata mens jeg r?rer som en tulling. Siden jeg bruker hele egg, er det sm? marginer mellom suksess og katastrofe. Litt som f?rste og andre plass i hundre meteren sprint. Suksess er en tykk fyldig kremete saus. Katastrofe, du har noe som minner om spaghetti med egger?re. Jeg har hatt mange fiaskoer med denne enkle retten og jeg kommer sikkert til ? ha flere. Kanskje det er det som er det forlokkende med ? lage den. Det og at det rett og slett smaker infernalsk godt! For meg har denne retten v?rt alt fra tr?stemat og livredder for budsjettet, til luksusm?ltid.

Men mindre du er helt spr?yte spr? (slik som meg) b?r oppskriften under holde til fire. Er du derimot som meg, s? lager du mer. Tommelfinger regelen er et egg til hundre gram pasta og noen spiseskjeer melk. Laget riktig er dett mat for guder. Du trenger overhodet ingenting ved siden av, ja kanskje bortsett fra et godt glas italiensk r?dvin.

Spaghetti Carbonara

av Publisert

 • Gi: Til ca 4 personer
 • Tilberedning:

Enkelt, kjapt, rimelig. Elsket av store og sm?. En stayer her i heimen i et ti?r.

Ingridienser

  Instruksjoner

  No instruction.

  Allergi og Diett: Denne retten har overhodet ingen diettfordeler. Derimot kan jeg love deg en n?r Nirvana f?lelse av pur lykke!

  12345 (No Ratings Yet)
  Loading...